i5 4200H vs i5 6200U

Buğra Yalçın

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Araştırıyorum ama genelde saçma sapan grafikler çıkıyor. Aydınlatıcı olmadı hiç biri. İşlemci bazlı uygulamalarda hangisi daha mutlu eder?
Mobile Processors - Benchmark List buradan baktığıma göre (ki en doğru sonuç veren site bu aralarında) i5 4200H daha iyi. Ancak sırf daha iyi diye 6. nesilden vazgeçip 4. nesil almak mantıklı mı? Ayrıca i5 4200H ile ilgili ısınma problemleri gözüme çarptı forumda araştırırken. Bu ısınma sorunu çoğu kişide var mı yoksa tozdan vs mi oluyor? Bi aydınlatırsanız sevinirim, hangisini almak daha doğru olur?

Konuyu yanlış yere açmışım, şimdi fark ettim :/

O zaman GTX950m-i5 4200H yerine GT940M i5 6200U bulunan bir laptop alacağım, bu ekran kartı beni 4200H olana çekiyor...Kararsız kaldım

İşlemci gücü gerketiren uygulamalar da kullanacağım, ama testlerde 4200H'ın daha iyi olduğunu gördüm. Büyük ihtimalle 4200H olanı alacağım. Teşekkürler.

İşlemci kodunun sonundaki harflerin ne anlama geldiğini araştırmanızı tavsiye ederim. U' lar (ultra low power) düşük enerji tüketimine sahip ve bu yüzden de az ısınan işlemcilerdir. Soğutma problemleri olmadığından ultrabook gibi küçük fanlı ince ve hafif kasalarda kullanılabilirler. Ama performansları da düşüktür. Daha çok internette gezmek ve basit işler için kullanacak, şarj adaptörüne takılı olmadan daha uzun süre idare etmek isteyen kişiler tarafından tercih edilmelidir. Oyun, çizim, render, video&foto edit tarzı işler için hq (high quality), mq (medium quality) harfli işlemciler tercih edilmelidir. Özellikle hq daha iyi performans ve daha az ısınma sağlar mq'lara göre.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı