Yaklaşık 3 yıl önce almış olduğum Victor G451'in i5 işlemcisini yükseltme zamanımın geldiğini düşünüyorum. O zaman elimde ekstra para olmadığı için i7 seçeneğini değerlendirememiştim. Şimdi ise i7 bir işlemciyle değiştirmek istiyorum.
Şu anki işlemci i5-4200M ve soketi rPGA946B olarak görülüyor. Bu soketi birçok işlemcinin uyumlu olduğunu gördüm ancak kimisi Türkiye'de bulunmuyorken kimisi de pahalı. Ben de bu iki işlemciden birini seçeceğim:
i7-4702MQ
i7-4700MQ
Bu iki işlemci birbirine çok yakın. Frekanslarındaki fark benim için çok önemli değil. Ancak i7-4700MQ sorun çıkarmazsa onu almak istiyorum.
Şimdi gelelim zurnanın malum sesi çıkarttığı yere,
i7-4702MQ'nun TDP'si, benim işlemcim olan i5-4200M ile aynı, yani 37W. i7-4700MQ'nun TDP'si ise 47W.
Sorularım ise; TDP tam olarak nedir ve aralarındaki 10W'lık fark nasıl bir etki gösterecektir? Aşırı ısınma sorunu yaşar mıyım?
Bütün cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum, iyi forumlar.
Victor, Monster gibi "oyuncu bilgisayarları" yapan firmalardan biriydi. Bu tür dizüstü bilgisayarlar donanım değişikliğine uygun olarak üretiliyor(ekran kartı hariç). Benim aldığım ürün de işlemcisi değiştirilebilir şekilde üretilmişti.