i5 4200U Oyun Oynarken PC Resetleniyor

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
Oyun oynarken belli bir süreden sonra PC resetleniyor. Oyun korsan değil. Ama her oyunda böyle oluyor. İlk açtığımda ortalama 1 saat kadar oynuyorum resetleniyor. Sonra tekrar açtığımda 15-20 dk oynuyorum tekrar resetleniyor. Bu durum çok canımı sıkıyor. Neden olabilir.

Sistem:
ASUS Notebook.
8 GB RAM.
2 GB GT840M NVIDIA.
Intel Core i5 4200U.
Windows 10.

Oynarken değerler böyle. Normal değil gibi ama pek anlamam.

9dac58fc-69b0-43c3-b8db-b4b0c25f9a12.jpg

Resetlenmeden önce böyle oluyor sonra resetleniyor.

4ba63c1e-8fbe-4f94-a224-b77202ace7db.jpg

Minidump:

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,
Oyun oynarken belli bir süreden sonra PC resetleniyor. Oyun korsan değil. Ama her oyunda böyle oluyor. İlk açtığımda ortalama 1 saat kadar oynuyorum resetleniyor. Sonra tekrar açtığımda 15-20 dk oynuyorum tekrar resetleniyor. Bu durum çok canımı sıkıyor. Neden olabilir.

Sistem:
ASUS Notebook.
8 GB RAM.
2 GB GT840M NVIDIA.
Intel Core i5 4200U.
Windows 10.

Oynarken değerler böyle. Normal değil gibi ama pek anlamam.

Eki Görüntüle 598028

Resetlenmeden önce böyle oluyor sonra resetleniyor.

Eki Görüntüle 598030
Normal, CPU 90, GPU 80 derece olmuş ne bekliyorsunuz?

Tüm sürücülerin ve MSI Afterburner güncel olduğundan eminseniz 91-95 dereceden sonra reset atması normal. Bu yaz aylarında benim de sistem derecelerinde artış oldu. O yüzden sistem garantisi bittiyse içini açıp basit bir temizlik ve termal macun yenileyip test edebilirsiniz.
Aslında geçen sene temizlettirdim arkadaşıma ama ben görmedim tabii. 1 sene de böyle yapacak kadar toz birikir mi ?
Sıcaklıktan oluyor olabilir çünkü 90 derece laptopta olsa bile fazla bir değer. Macun değişimi yapıp kaliteli bir soğutucu alırsan sorunun çözülür diye düşünüyorum.
Kaliteli bir macun önerir misiniz ?
Normal, CPU 90, GPU 80 derece olmuş ne bekliyorsunuz?
Tamam. CPU'nun termal macununu yeniledim diyelim. Peki GPU'yu nasıl yapıcam ?

Sorun ısınmadan değil. Eğer ısınmadan dolayı kapansaydı direkt kapanırdı, mavi ekran vermezdi. En azından "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION" kodlu hatayı vermezdi. Minidump dosyasını paylaşın;

Aslında geçen sene temizlettirdim arkadaşıma ama ben görmedim tabii. 1 sene de böyle yapacak kadar toz birikir mi?

Kaliteli bir macun önerir misiniz?

Tamam. CPU'nun termal macununu yeniledim diyelim. Peki GPU'yu nasıl yapacağım?

1 Senede toz birikir. Yani azı çoğu olmaz diye düşünüyorum çünkü kasa değil bu alan çok kısıtlı. Arkadaşın dediği gibi ısınmadan ayrı olarak bilgisayar mavi ekran hatasının farklı bir şey olabileceğini düşünüyorum. Bir arkadaşın dediklerini dikkate alın da termal macun falan kolay işler.

Sorun ısınmadan değil. Eğer ısınmadan dolayı kapansaydı direkt kapanırdı, mavi ekran vermezdi. En azından "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION" kodlu hatayı vermezdi. Minidump dosyasını paylaşın;
Paylaştım ama dosyalardan bişey anlamadım siz bakın bir de.
@ TR26SkyWalker26TR Hocam yardım eder misiniz ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı