i5-4210M ve GT 940M LoL Takılma Sorunu

TTThunderbolTTT

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
LoL'de anlamsız şekilde FPS düşüşleri yaşıyorum, ekrankartımı max performansa da ayarlasam, yüksek kaliteye getirsem aynı FPS alıyorum ve hiç bir şey değişmiyor. Oyun içinden görüntü ayarlarında da aynı şekilde max ayarlarda da, min ayarlarda da aynı FPS veriyor. Anlayamıyorum, düşük ayarlarda FPS'nin artması gerekirken hiç bir şekilde FPS değişmiyor. 80-110 arası sürekli, bu işin bir hal çaresi var mıdır? 80 FPS'de oynarım ancak kasıyor takılmalar oluyor.

Sistem özelliklerim

i5-4210M
GT 940M
8GB RAM
250GB SSD

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyundayken işlemci sıcaklığını kontrol et ilk önce. Isındığı için anlık downclock yapıp takılmalara neden olabilir.
işlemci sıcaklığım ortalama 60-70 arası max sıcaklığı 76 oluyor
ekran kartı sıcaklığım 50-65 arası ortalama max 70 oluyor oda. gpu-z ile gözlemledim defalarca.

benim anlayamadıgım. ekran kartı max kalite ve max performans arasında değiştirdim ve oyun içi görüntü kalitesini max ve min arasında denedim hiç bir fps değişikliği olmuyor . en azından yükselip alcalması lazım ama yok. oyun nvidia ile calıstırdıgıma eminim baktım ona da

Nihai modu aktif edip dene birde belki işlemci kısıtladığı için fpsde değişiklik olmuyordur
işlemci %100 çalışınca ısınıyor bu sefer bu yüzden %90 da çalıştırıyorum. ssd takmadan önce böyle sorun yoktu ssd taktıktan sonra oldu.
Nihai modu aktif edip dene birde belki işlemci kısıtladığı için fpsde değişiklik olmuyordur
denedim hala aynı değişen bir şey yok malesef
sorunu kısmen çözdüm. throttleStop adlı programla işlemcimin hızını sabitledim. deneyerek 75-80 arası sıcaklıklara kadar ne kadar hızını kesebildiysem kestim. fps drop olmuyor oyunda. ayarlarım resimdeki gibidir. aynı sorunu yaşayan arkadaşlar deneyebilir.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2019-04-22 193732.png
    13,2 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…