i5 4210U GHz sorunu

P1kkapou

Centipat
Arkadaşalar dün laptopumun içini açtım biraz süpürge ile tozları çektim daha sonra stres testine soktum MSI Afterburner ile ekran kartını zorladım falan onun dışında başka bir anormal bir şey yapmadım ve oyuna girdim CS:GO'ya normalde 120 FPS aldığıım oyundan 30-40 civarında almaya başladım daha sonra görev yöneticisinden işlemcinin durumunda baktım ve GHz sürekli değişiyor normalde 2.5'da çalışan işlemci 1.6-2.0 gibi düşük değerlerde sürekli olarak değişiyor biraz araştırıdm falan ama bir şey bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim. Ayrıca laptopum normalde 4 GB RAM'i var başka bir laptoptan çıkarttığım 4 GB RAM'i de taktım uzun süre oldu takalı ve şimdiye kadar bir sorun çıkarmadı MHz'leri de aynı ondan dolayı olduğunu düşünmüyorum ama ekleyeyim dedim. Bu olaylar olunca sistem geri yükleme de yaptım ama işe yaramadı bu sefer işletim sisteminde de bir yavaşlama var gibi. Ayrıca arkadaşlar stres testi yaparken de GHz düşüktü ekran kartına yoğunlaştığı için işlemciden kıstığını düşündüm.
Laptop boşta iken.

Oyun açtığımda:

Ve ayrıca sistemin ile ilgili bilgiler:
500GB HDD.
NVIDIA840M.
Intel i5 4210U.
8 GB RAM 1600MHz.

Arkadaşlar şimdi sıcaklık değerlerine baktım da bu yüzden olabilir mi? Ve bu sıcaklık değerlerinin sebebi ne olabilir?
Tamamdır konu kilit cpu fanı durmuş çalışmıyormuş biraz süpürge tuttum düzeldi her şey normale döndü
Sorunu çözdüm işlemci fanı çalışmıyormuş bi süpürge tuttum dönmeye bşladı herşey normale döndü

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    23,2 KB · Görüntüleme: 57
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    14,4 KB · Görüntüleme: 47
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    14 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…