i5 4210U sistemde %100 disk kullanımı

mühendis52

Kilopat
Daha fazla  
i5 4210U işlemci
GT 745M ekran kartı.
8 GB DDR3 RAM.

Merhaba, yukarıda belirttiğim özelliklere sahip Casper laptopum var. Yük altındayken veya boştayken bile %100 disk kullanımı olabiliyor. Bunun çözümü nedir? Laptop yaklaşık 5-6 yıllık HDD ömrü mü bitmiş anlamına geliyor?
Geçici çözüm arıyorum 1 sene içerisinde HDD, SSD veya yeni laptop alacağım.

Programı indirin, sağlık taraması ve bad sector taraması yapın. Sonuçlara bakalım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Quick scan seçeneğini işaretlemeyin. 1-2 saat bekleyin.

Windows kullanıyorsanız eğer, Windows güncel mi? Çünkü arkada güncelleme yapıyor olabilir.

Windows 10 home kullanıyorum.Ve son sürüm kullanmaktayım.
En geç yarına sonuçları atarım hocam.

Attığınız videodaki gibi sadece error scan kısmında quick scan tikini kaldırdıktan sonra başlatıp health ve error scan kısmının sonucunu atacağım değil mi? Kusura bakmayın ilk kez yapıyorum.
Yaklaşık 1-2 saate sonuçları atarım.
Sonuçlara göre sanırım HDD sağlam fakat neden yük altında değilken bile arada %100 disk kullanımı oluyor?
Bu konuyu açmamın nedeni oyunlarda olan FPS dropdan dolayı.%100 diskden dolayı diye düşünmüştüm. Yardımcı olursanız sevinirim.
Moderatör düzeltirse sevinirim.İşlemci i5 4200M yanlış yazmışım kusura bakmayın.

Dosya Ekleri

• health.png
    40,1 KB · Görüntüleme: 47
  • error scan.png
    38,5 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:
Diskinizin durumu iyi gözüküyor.
Sonuçlara göre sanırım HDD sağlam fakat neden yük altında değilken bile arada %100 disk kullanımı oluyor?
Diski çok kullanan işlemler olduğu zaman disk kullanımı %100 olabilir. %100 disk kullanımı diskin arızalı olduğu anlamına gelmiyor.

Diskinizin durumu iyi gözüküyor.

Diski çok kullanan işlemler olduğu zaman disk kullanımı %100 olabilir. %100 disk kullanımı diskin arızalı olduğu anlamına gelmiyor.
Hocam ama bilgisayarı ilk açtığımda bile %100 disk kullanımı olabiliyor bazen.Bu konuyu açmamın asıl sebebi oyunlarda fps drop olması,%100 disk kullanımı görünce hdd sorunlu ondan dolayı sandım fakat öyle değilmiş.Windows 10 home single son sürüm kullanıyorum,peki bu sorunuma bir çözümün var mı?Gta 5 de en düşük ayarlarda bile fps drop yiyor,akıcı oynatmıyor.
İnternette gezinirken işlemci hızı sebepsizce 3 ghz lere çıkabiliyor bu da ilginç değil mi?

Bu normal.

%100 disk kullanımının bir çözümü yok ama FPS sorununuzun bir çözümü vardır.
Her zaman olmuyor %100 disk kullanımı,arada sırada ve oyunlardayken oluyor.Ben bu sorunu hdd sorunlu diye düşünmüştüm ama değilmiş.FPS sorunum hala devam etmekte gta 5 de en düşük ayarlarda 1920x1080 çözünürlükte fps drop yemem normal mi?Aynı sorunu cs go da yaşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…