i5 4210U sistemde %100 disk kullanımı

Kardeşim disk %100 sorununu çözmek için yapacakların 1-2 adım sorunun büyük ihtimal çözülecektir. HDD kullanıyorsundur.

1.Hizmetlerden Windows Search devre dışı bırakın.
2.Hizmetlerden Sysmain devre dışı bırakın.

Ek olarak sistemin fazla kullanılmasını istemiyorsanız
Google Chrome veya benzeri tarayıcıları kullanıyorsanız ayarlara girin ve gelişmiş ayarlara gelin oradan sistem ayarlarını açın ve "Tarayıcı kapandığında arka plan uygulamaları çalıştırmaya devam et" ayarını kapatın. Sorununuz çözüldüyse etiketlemeyi unutmayın.

Dediğim işlemleri uyguladınız mı? Disk %100 sorunu için. Uygulamazsanız çözüleceğini sanmıyorum.

Şu an düzelmiş gibi fakat emin değilim PC yeniden başlatıp deneyeceğim.

Düzelmemiş, sorun hala devam ediyor.

Son düzenleme:
Dediğim işlemleri uyguladınız mı? Disk %100 sorunu için. Uygulamazsanız çözüleceğini sanmıyorum.
Disk kullanımının aslında bir çözümü yok, tek çözüm 20 yıllık içerisinde mekanik parçalar bulunan sabit diskleri bırakıp katı hal sürücüsü olan SSD'ye geçmek.
@mühendis52 HDD'de problem olduğunu düşünmüyorum. Eğer olsaydı HDD Regenerator gibi programlar ile bir nebze de olsa kurtarılmasına yardımcı olabilirdik.

FPS drop olayına bir çözüm var mı?

Fps drop olsa olsa şuan sıcaklıklardan olabilir, 80 derece yüksek bir sıcaklık.
MSI Afterburner ile oyun içi ayarlarınızı ve sıcaklık değerlerinizi atın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Laptop oyundayken fanı arada max. devirde çalışıp sonra tekrar hızı azalıyor ve bu sırada fps drop oluyor.Birazdan atarım sonuçları.

Genelde yaptırdığım işlemin halletmesi gerekiyordu. Belki de ömrü bitiyordur çok eski ise değiştirmen gerekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…