Merhaba, aşağıya özelliklerin bıraktığım PC de Windows 10 kullanıyorum. PC de TPM olmadığı ve işlemciyi desteklemediği için Windows 11'e geçemiyorum.
-
-
Bu linkteki çözümü kullanarak geçsem performans kaybı yaşar mıyım?
Geçebilirsin bu sistem ile ama temiz kurulum yaparak geçerseniz daha kararlı olur. Yükseltme ile geçerken sıkıntılar olabiliyor. Rufus ile gereksinimlerini kaldırabilirsin.
Yeni Rufus 3.20 sürümü artık Windows 11 ISO yazarken gereksinimleri kaldırabiliyor! Tek yapmanız gereken Windows 11 ISO dosyasını seçtikten sonraki ekranda "Remove requirement for 4 GB+ RAM, Secure Boot and TPM 2.0" tikini işaretlemek! Artık yeni ISO'nuzda hiçbir Windows 11 gereksinimi...
Windows 11 hala stabil ve düzgün bir işletim sistemi değil bence. Ben önermiyorum ama isterseniz kurabilirsiniz. Performans kaybı konusu çoğu sistemde TPM 2.0 desteklese bile oluyor. Kimisinde artış da oluyor. Görmeden yorum yapmak zor bu işletim sisteminde.
Windows 11 hala stabil ve düzgün bir işletim sistemi değil bence. Ben önermiyorum ama isterseniz kurabilirsiniz. Performans kaybı konusu çoğu sistemde TPM 2.0 desteklese bile oluyor. Kimisinde artış da oluyor. Görmeden yorum yapmak zor bu işletim sisteminde.
Katılıyorum i7 10.Nesil bilgisayarım ile geçiş yaptım performans konusunda şikayetim yoktu aksine bana daha akıcı geldi ama önerim stabil olmadan geçiş yapmamak yönünde.