i5 4310 işlemci yüksek kullanım ve ısınma sorunu

ZiyaBaş

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Üniversite öğrencisi
Öncelikle merhaba.
Casper laptopum var.

GT840M ekran kartı.
i5 4310M işlemci.
4+4 DDR3 RAM.
500 HDD.

GTA 5'de CPU 100 dayanıyor. Aynı şekilde 95-100 derece ısınıyor işlemcim. Sorun ne olabilir? ThrottleStop uygulaması ile değerleri düşürünce bir nevi çözüm oluyor ama sorunun esas kaynağını bulmamda yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pc ben update yaptım onboard anakart vardı aynı serinin mainboard aldım 2/3 gün oldu macunuda o zaman sürdüm bakır soğutucu önce ekran kartı sonra işlemciye geçiyor ekran kartı75 geçmiyor ama işlemci yanıyor throttlestop uygulaması ile ghz sabitleyince biraz kontrol altında tutabiliyorum şöyle bir durum var ama adaptörüm yetersiz kalıyormuş 19.2.01a gibi bisey 19v4.74a alınacak sipariş geçtim yeterli güç alamaması sorun yapabilir mi
Bilgisayarı fiziksel olarak temizlediniz mi ? Termal macıun en son ne zaman değişti ?
evet yeni ekran kartı70/75
Fanı temizleyip termal macunu değiştirebilirsiniz.
Ekran kartı70/75 3 gün olmadı macun süreli

BIOS ayarlarında fan hızları var ise fan hızını arttırabilirsiniz. Adaptörden olacağını sanmıyorum. Genelde adaptör yetmediği zaman kapanır çünkü.

BIOS ayarlarında fan hızları var ise fan hızını arttırabilirsiniz. Adaptörden olacağını sanmıyorum. Genelde adaptör yetmediği zaman kapanır çünkü.
ekran gidip geliyordu batarya söktüm sarj doldurmaya çalıştığı için throttlestop uygulaması ile turbo kapatıp 2.5-2.7ghz aralarına sabitleyince 77/85 arası oluyor birde gta5 oyunda dağlarda gezerken değerler düşüyor darboğaz mı yapıyor acaba işlemci 2. El almıştım ama işlemcinin güçlü olduğunu düşünüyordum extra soğutucu yok
ekran gidip geliyordu batarya söktüm sarj doldurmaya çalıştığı için throttlestop uygulaması ile turbo kapatıp 2.5-2.7ghz aralarına sabitleyince 77/85 arası oluyor birde gta5 oyunda dağlarda gezerken değerler düşüyor darboğaz mı yapıyor acaba işlemci 2. El almıştım ama işlemcinin güçlü olduğunu düşünüyordum extra soğutucu yok

Zaten o işlemci gta 5 te iken sürekli %100 de çalışır. Msi afterburner ile değerleri kontrol edin. Dağlık arazide ise düşmesinin sebebi işlemciye daha az yük binmesidir. Laptoplarda olağan bir durum ısınma sorunu.

Zaten o işlemci gta 5 te iken sürekli %100 de çalışır. Msi afterburner ile değerleri kontrol edin. Dağlık arazide ise düşmesinin sebebi işlemciye daha az yük binmesidir. Laptoplarda olağan bir durum ısınma sorunu.
Cpu%100 kullansın da ekran kartı70/75 derece seyderken cpu100 derece gelip kendini korumaya almasını anlayamadım throttlestop 3.4ghz olan turbo frenks devre dışı bırakıyor temel hızı 2.7ghz manuel olarak 2.5ghz ayarladım sabit ghz birazda voltaj düşürerek 78/85 arasına düşürdüm 100 cpu kullanmasının ve bu 78/85 arası ısı değerinin zararı olur mu?
Daha fazla değer düşürdüğüm zaman işlemcide kaplamlarda geç yüklenme sorunu oldu

Öncelikle merhaba.
Casper laptopum var.

GT840M ekran kartı.
i5 4310M işlemci.
4+4 DDR3 RAM.
500 HDD.

GTA 5'de CPU 100 dayanıyor. Aynı şekilde 95-100 derece ısınıyor işlemcim. Sorun ne olabilir? ThrottleStop uygulaması ile değerleri düşürünce bir nevi çözüm oluyor ama sorunun esas kaynağını bulmamda yardımcı olabilecek var mı?

Fanı temizletin ve termal macun sürdürün. Termal macun önerim "Arctic MX4"

Değerlerim ekran kartı 99 ısı 70/75
Cpu kullanım 100 ısı 90/100 arası turbo hızda 3.3ghz
throttlestop Voltaj ve manuel ayarlama ile
Cpu100 kullanım yer yer yine
Cpu ısı 78/85 dağlık arazilerde düşüyor tabi
Fanı temizletin ve termal macun sürdürün. Termal macun önerim "Arctic MX4"
İkisinide 2/3 gün önce yapıldı tertemiz ekran kartı ısı değeri normal cpu fazla macunun markasını bilmiyorum bi arkadaşımdan tek kullanıma yetecek kadar şırınga ile verdi

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı