i5-4430 ısınma problemi

erencifci

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Grafiker
Merhaba arkadaşlar. Son zamanlarda i5 4430 işlemcimde anlam veremediğim bir ısınma sorunu mevcut. Core Temp ve benzeri programlardan ölçüm yaptığımda işlemci sıcaklığının boşta 65-75 yük bindiğinde ise 95-100 derecelerde olduğunu gördüm. Ardından kasada genel bir temizlik yaptım. İşlemci fanını gayet güzel bir şekilde temizledim. İnce bir katman olacak şekilde XIGMATEK PTI-G3606 markalı termal macunu da güzel bir şekilde sürdüm. Windows 8.1 kullanıyordum, Windows 10'a geçiş yaptım fakat sorunum devam ediyor. Ancak bilgisayarda ısınmaya bağlı kasma falan yok ve fan da gayet sessiz bir şekilde orta bir devirde çalışıyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanı tam oturtmamış olabilirsin.

Fanı tam oturtmamış olabilirsin.

Selam konu açmak istemedim cevaplarsan sevinirim bende Rust oynarken 96 derece sabit boşta ise 65 70 derece normalde stok fanın vidalarını 4 tanesine de düzgün takıyordum macun sürdükten sonra beceremedim alt 2 vidayı taktım ama sıkıntısız fan ile işlemci yapıştı birbirine acaba bu sıcaklık 4 vidayı da takmadıgım için mi? Yoksa macundan mı?

Anormal bir durum olabilir hocam bende boşta 42 derece işlemci.

Sen yinede tak 4 tanesini macunu ne zamandan beri yenilemedin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…