i5-4430S RX 560 sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

DouhRoN

Centipat
Daha fazla  
RAM
Kingston 8GB PC-3-12800 CL11 240-Pin UDIMM 1600MHz
SSD veya HDD modeli
Sandisk SSD PLUS 480 GB ve WDC WD10EZEX-08WN4A0 1T
Ekran kartı
RX 560
Anakart
Gigabyte GA-H81M-HD3
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i5-4430S CPU @ 2.70GHz
1 haftadır uğraşıyorum ama bir türlü doğru düzgün çözemiyorum. Her seferinde başka bir sorunla karşılaşıyorum. AMD Radeon RX 560 ekran kartım var. Arkadaşlarla Valheim oynuyorduk bir anda ekran yeşile döndü ve dondu. Mavi ekran sesi geliyordu. Sonra reset tuşuna bastım. Tekrar açamadım mavi ekran almaya başladım. Açsam bile bir süre sonra kilitleniyor PC bir şey yapamıyordum. PC'ye format attım yine sürücüleri yükledim güncellemeleri yaptım ama olmadı. Bir daha format attım yine olmadı. Bir daha attım yine olmadı. Artık çıldırma noktasına geldim. Dün tam çözdüm dedim, sürücüyü yükledim, açtım, sonra hızlı kurulum dedim, tekrar çöktü. AMD driverın hangi sürümünü yüklersem yükleyeyim çözemedim. Minidump dosyalarına bakayım dedim. Ama pek fazla bir şey anlamadım. Yardımcı olursanız minnettar olurum.
Minidump:minidum 1.rar

Merhabalar, Genel dump raporlarınızı incelediğimde grafik kartı kaynaklı sorun olduğunu görüyorum. Sizin de anlattığınız gibi. Ne yazık ki çözümü üretici firmaya veya garantiye göndermek ancak garanti seçeneği sanırım bitmiştir. Üretici firmanın yetkili servisine onarım talebiyle gönderebilir veya yeni bir ekran kartı alabilirsiniz.

VIDEO_TDR hatası almışsınız bu hatada eğer eski-yeni 2-3 driver denediniz ve bu driver yükleme işlemlerini DDU ile internetsiz güvenli modda yaptıysanız hala sorun devam ediyorsa donanımınız arızalıdır. Ki zaten temiz kurulum seçeneğini defalarca denediğinizi belirtmişsiniz.

- Dump dosyalarınıza baktığımızda da herhangi bir yazılım kaynaklı yüklenmeyen modül gibi şeyler yok. Dolayısıyla direkt video kartına gidiyoruz.

Yine de belki son ihtimal bir daha deneyeyim birkaç driver derseniz diye AMD driverı yükleme yolunu paylaşayım. İncelersiniz. Geçmiş olsun ve kolay gelsin.

- DDU kullanmak için rehberi takip edin.

- AMD Ekran kartı sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü indirin. Bunun için linke girip search your product kısmınnın yanındaki yere tıklayıp grafik kartınızın modelini yazarak (Örnek RX580) alta doğru listelemeden seçin. Yazmaya başladıkça liste azalacak. Kendi kartınızı seçip alttan submit butonuna basarak yönlendirmesini sağlayın. Uygun Windows sürümünüzü seçip indirin.

İnternetsiz güvenli moda girmek için :
* Sisteminiz açılıyorsa çalıştır kısmına msconfig yazıp açılan sekmede üstten başlangıç kısmına tıklayıp alttan güvenli başlatma seçip en az seçin. Kaydedip çıkın.
* Yine sisteminiz açılıyorsa yeniden başlata eliniz shift tuşu basılı şekilde tıklayarak mavi menü gelene kadar bekleyin. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.
* Sistem açılmıyorsa (Sadece güvenli modda açılıyorsa) : Açılışta F8 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.

Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız.

Sorun devam ederse 1-2 sürüm eski driver deneyin. Hala sorun devam ediyorsa DDU ile kaldırıp bu sefer kendiniz kurmayın. Windows yüklesin. Hepsine rağmen sorun devam ediyorsa dönüş sağlarsınız.
Bunlardan sonra sorun devam ederse geri dönüş sağlayın. Yeni raporlarınız ile.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı