i5 4440 sisteme yükseltme önerisi

Ogi

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, yakın zamanda EVGA GTX 1660 Super ekran kartı satın alacağım. Daha sonra işlemci ve anakartı değiştirmeyi düşünüyorum, sizin öneriniz nedir? İlk işlemciyi mi? Anakartı mı? Değiştirmeliyim? Birbirini tamamlasınlar yeter, süper güç olmasına gerek yok. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Her anakarta her işlemciyi kafana göre takamıyorsun. Soket uyumluluğu var. Atıyorum sen gidip AM4 soket anakart aldın diyelim, buna ne DDR3 RAM'ini takabilirsin ne de elindeki işlemciyi.

O yüzden bütçe belirt, ona göre toplu öneri yapalım. Ha mevcut sokette devam edeceksen +8 GB RAM eklemesi yapıp 4. nesil i7 işlemcilere yönelebilirsin.

Her anakarta her işlemciyi kafana göre takamıyorsun. Soket uyumluluğu var. Atıyorum sen gidip AM4 soket anakart aldın diyelim, buna ne DDR3 RAM'ini takabilirsin ne de elindeki işlemciyi.

O yüzden bütçe belirt, ona göre toplu öneri yapalım. Ha mevcut sokette devam edeceksen +8 GB RAM eklemesi yapıp 4. nesil i7 işlemcilere yönelebilirsin.
Şuan o kadar fazla bütçem yok, sırayla değiştirmeyi planlıyordum

Bu sokette sadece 4. nesil i7 veya Xeon E3 12xx V3 işlemci takılarak yükseltme yapılabilir, onda da işlemciye istenen fiyatlara ikinci elde Ryzen 5 işlemci bulunuyor. Yani ne yaparsanız yapın bu sisteme ölü yatırım, sırayla değiştirme yapmak istiyorsanızda dediğim gibi 4. nesil Intel işlemcilerden başka alternatifiniz yok.

O zaman parça parça alırsın, bir kenarda durur. Seti tamamladığında takar kullanırsın. Öyle yapamam dersen de sadece anakart değiştirmenin sana performans anlamında hiçbir faydası olmaz. 8 GB RAM ve daha üst seviye 4. nesil i5 veya i7 işlemcilere geçiş yapabilirsin.
Dediğiniz gibi yapayım. Hangi anakartı ve işlemciyi alıyım? kenarda durur tamamladığımda kullanırım. Ram marka fark ediyorsa önerebilirsiniz.

Evet ekran kartına yetmesi benim için yeterli.
Tamam o halde, R5 3600 veya R5 5500 alabilirsiniz ikinci elden. R5 2600 de yeterli olur, bütçenize göre tercih yaparsınız. Anakart olarak da A320 bile yeterli olur ancak önermem, B450 altına düşmeyin. RAM olarak 2x8, 3000 MHz ve üstü RAM'leri tercih edin.

Tamam o halde, R5 3600 veya R5 5500 alabilirsiniz ikinci elden. R5 2600 de yeterli olur, bütçenize göre tercih yaparsınız. Anakart olarak da A320 bile yeterli olur ancak önermem, B450 altına düşmeyin. RAM olarak 2x8, 3000 MHz ve üstü RAM'leri tercih edin.

Önerileriniz için gerçekten teşekkür ederim, listeye yazdım, yavaş yavaş para biriktirip alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı