i5 4440 vs i5 4570

Sen bilirsin ama bence AMD almak daha mantıklı.

Ne oldu da fobi başladı sende, Arkham?

Bu testleri kendim yapıp gözümle görmeden inanmak istemiyorum. O zaman herkes FX4100 alsın kimse i7 falan almasın, nasılsa 2 FPS fark var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunları işlemci mi oynatıyordu?

Haluk ağabeyimizin testlerini incelerseniz, aklınızda soru işareti kalmaz bence. Bana, Haluk abinin testleri daha samimi geliyor. Şişirmiyor en azından... Her zaman söylüyoruz zaten; oyun sistemlerinde daha performanslı bir işlemciye değil, performanslı ekran kartına ihtiyaç vardır diye. Ayrıca, "o zaman herkes FX4100 alsın kimse İ7 almasın" mantığı ile gidersek; "kimse İ7 4770K almasın, İ7 4960X alsın." Nede olsa daha performanslı değil mi? Bu mantıkla her sene işlemci değişiriz. Fakat, sen GTX 770, R9 290X, GTX 780 vb. kartlar kullandığın sürece, İ3 4130 dahi yeterli olacaktır.

Peki, daha performanslı bir işlemci almayalım mı? Bütçemiz el veriyorsa tabii kide alalım. Daha öncede belirttim bunu, özel mesajda da yazdım. Velev ki bütçemiz el veriyorsa İ7 4960X de alabiliriz. Haluk ağabey'in konusunda belirtmek istediğim şey; "Pek bir fark bekleme" idi.

Oyunları işlemci mi oynatıyordu?

Her oyunu değil ama bazı oyunlarda işlemci de performansı etkiliyor. Crysis 3 bunlardan biri. Yani sen gider aynı ekran kartını kullanarak i3 yada FX 4100 alırsan ortalama 30-35 FPS görürsün Crysis3'te ama işlemciye yüklenmeyen oyunlarda arada fark olmaz.

- - - Güncellendi - - -

Bu bilgi güzel oldu zira sadece 5 değil Min. da 10 FPS bile fark olmuş. Buna değer gibi 40 TL fazla vermek.

Evet orada 10FPS fark var görünüyor fakat o farkı 1 saniyede görürsün, ortalamaya bakmak daha mantıklı. Yalnız dediğine de katılıyorum, bu grafiğe göre i5-4430 alırsan çok yüksek ayarda 1 saniyeliğine de olsa hafif bir kasma olabileceğini gösteriyor. Her zaman olmaz ama arada bir denk gelebilir mesela atıyorum patlama efeklerinde hafif bir kasma olabilir.

- - - Güncellendi - - -

Ekran kartı olarak 7970 kullanılmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…