i5 4460, 100 dereceye ulaşıyor

farukmalkoc

Decapat
Selamlar. Intel(r) Core(tm) i5-4460 cpu@ 3.20GHz işlemcim var. Bilgisayar boştayken işlemci sıcaklığım 40-50 arasında. Valorant'a girip FPS kilidini açmadan oynadığımda işlemci sıcaklığım 100 dereceye kadar çıkıyor. Ancak FPS'i 70'e kilitlediğimde işlemci sıcaklığım 75-80'e iniyor. Fanım çalışıyor (RPM'ini bilmiyorum) ve termal macunu da daha 2-3 gün önce değiştirdim. Sizce sorun ne olabilir, ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan tam olarak temas etmiyor olabilir mi?

@Egol İşlemci fanım alttaki resim, sanırım düzgün takılı. Ayrıca masaüstü kullanıyorum @364485. Hatta termal macununu süreli daha 1 hafta bile olmadı.

Termal macunu sürmeden önce ısı değerlerin nasıldı?
Aynı civarlardaydı, en fazla 3-4 derece düşüş yaşamışımdır fakat bilgisayar boştayken. Oyuna vesairet girince yine derece yükseliyor ve macun sürmeden önceki haliyle aynı oluyor.
Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkürler. Aylardır boşuna uğraşıyormuşum. Bilgisayarcıya götürdüm, fanın ayakları kırık dedi ve fanı değiştirdi. Şu an hiçbir sıkıntı yok. Konu k&a.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…