i5-4460 & GT730 sisteme RAM vs. Ekran kartı

Drock

Hectopat
Daha fazla  
i5 4460.
GT 730.
8 GB RAM.
var.
DDR 4 yoksa ekran kartı mı alsam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Satıp ikinci el güzel bir sistem dizilebilir. O işlemciye 1660 civarı kartlardan sonrası darboğaza düşer verim alamazsınız.

i5 4460.
GT 730.
8 GB RAM.
Var.
DDR 4 yoksa ekran kartı mı alsam?

Hocam ekran kartı değişebilirsin fakat ben önermem çünkü işlemcin daha güçlü ekran kartlarında darboğaz yapabilen bir işlemci. Max 1050 Ti daha da zorlasan 1650 Super kullanabilirsin o da PUBG tarzı oyunlarda az da olsa darboğaz yapar.

Oynadığın oyunlara göre de değişir tabii mesela işlemci bazlı oyunlar oynuyorsan(Valorant- CS:GO gibi) ben ekran kartı almanı öneririm çünkü RAM'ın bu oyunlar için yeterli fakat PUBG-Apex gibi oyunlar oynayacaksan hem RAM hem Ekran kartı değiştirmen gerekir.

PSU'nun yeni aldığın ekran kartından sonra sistemine yeteceğini de kontrol etmen lazım düşük PSU kullanıyorsan sıkıntı çıkartabilir çünkü GT 730 49W harcıyor fakat 1050 Ti veya 1650 Super civarı ekran kartına geçtiğinde TDP değeri 75-100W Bandına çıkacak.

Teşekkürler peki ekran kartı olarak ne tavsiye edersin GTX 750 Ti demişler bilgisayarım darboğaz yapmaması için hangisini almam gerekir?

Teşekkürler peki ekran kartı olarak ne tavsiye edersin GTX 750 Ti demişler bilgisayarım darboğaz yapmaması için hangisini almam gerekir?

Hocam 750 Ti değil de ben daha çok GTX 1630-1050 TI-1650-1650 Super bu 4 lüden birini almanı öneririm veya AMD RX570-5500XT falan da alabilirsin.

Güç kaynağın yeterse 1060 alabilirsin. İşlemcini satıp i5 4590'a geçiş yaparsan darboğaz sorununu da ucuz yoldan çözmüş olursun.

Ben 1060 almasını önermem oyun yerine 1650 Super alması daha mantıklı olur hem daha yeni bellekleri var hem daha fazla performans veriyor hem de TDP değeri 20W daha düşük.
Tabii 6 GB 1060 ile 4 GB 1650 Super'i karşılaştırdığımızda VRAM gerektiren oyunlarda 1060 daha çok performans verir fakat işlemcisi düşük seviye olduğundan VRAM gerektirecek ağır oyunlara pek bulaşmayacağından ben 1650 Super öneriyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence bunları araştırmadan önce Güç kaynağının kaç Watt verebildiğine bak dostum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı