İ5 4460 GTX 980 Ti ile Darboğaz Yapar Mı ?

Darboğaz olur mu ?

• Evet.

Oy: 8 14,3%
  • Hayır.

Oy: 48 85,7%

• Oy verenlerin toplamı
    56
Darboğaz olmadan rahatça oynayabilirsiniz.
Hocam bir sistemde darboğaz olup olmayacağını bizim yaptığımız grafik ayarları ve çözünürlük belirlemez mi ? Mesela i5 4670K işlemciye GTX 780 taksak, ayarları Low yapıp çözünürlüğü 800x600 yapsak 4670 tıkanıp kalmaz mı ? Ben buradan şunu çıkarıyorum düşük çözünürlüklerde yüksek FPS elde etmek üst seviye kartlarda pek kolay değil.

Darboğaz yapmaz fakat GTX 980 Ti alıp 1080P çözünürlükte oyun oynamak çok saçma. O karta minimum 2K gider bana kalırsa.
Zaten bence 980 Ti alan biri 1080P ile tatmin olmaz. 1440P ve 4K'ya yönelir ama 4K ağır gelir tek 980 Ti için. Ayarları High yapmak gerekir. O zaman benim işlemci(4460) tek GPU'lu her kartı besler. Titan X dahil. Ama R9 295X2'de sıkıntıya gelebilir biraz.

@Namelessone1905 R9 295X2'yi gözünüzde o kadar büyütmeyin derim. Zira 4K dışında yer yer Titan X daha performanslı. Ayrıca üst düzey GTX 980 Ti'lar, Titan X ve R9 295X2'den daha iyi performans sergileyebiliyor. Şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İzlemiştim zaten. Aslında bu iki kartı yarıştırmak bana biraz yanlış gibi geliyor. Sonuçta biri tek biri çift grafik işlemcili. Haksız mıyım ?

@Namelessone1905 Öyle ancak birbirinin rakipleri olduğundan karşılaştırıyoruz. Buna rağmen R9 295X'ten çok daha az güç tüketen Titan X, yer yer onu geçebiliyor.
Eh Nvidia farkı diyorum AMD kullanan biri olarak. Nvidia tarafında TXAA, üstün DirectX 12 desteği, Maxwell mimarisi gibi sıra dışı özellikler var daha ne olsun ? Keşke 750 Ti alsaydım R7 265 yerine.

G3258 yapmıyor. Artık sen düşün İntel kalitedir
GTA 5'de yapıyor. İzle. 07:55. dakika.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ama birde Titan X var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…