i5 4460 ile GTX 1070 Problem Yaşatır mı ?

Hangisini Yapmalıyım ?

• İşlemci + Anakart + RAM al

Oy: 4 80,0%
  • GTX 1070 al

Oy: 1 20,0%

• Oy verenlerin toplamı
    5

Mehmet Taşkın

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, i5 4460 işlemcime GTX 1070 takarsam darboğaz vs. problemler meydana gelir mi ?

- Sizin tavsiyeleriniz neler ?
- Sizce işlemci + anakart + RAM alıp altyapıyı yükseltip daha sonra mı ekran kartına gideyim yoksa direk şu anki ekran kartımı ( MSI R9 380 4G ) satıp GTX 1070 mi alayım ?

Not : Eğer altyapımı yükseltirsem şunları alacağım : i7 6700k İşlemci + MSI Z170A TOMAHAWK Anakart + GSKILL 16GB 3000MHz CL15 RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
İmzandan gördüğüm kadarıyla R9 380 kullanıyorsun. Ben senin yerinde olsam işlemci,anakart ve bellek değiştirirdim. Bir sonraki nesilde de ekran kartını değiştirebilirsin hatta belki iki nesil sonra. Böylece hiçbir darboğaz problemi de yaşamazsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dar boğaz olmuyor. Olsa bile 1080 p 60 hertz monitörde fark etmez.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Vatan bilgisayarda diğer bileşenler pahalı oluyor ama nedense ekran kartı genellikle diğer sitelere göre ucuz oluyor.
MSI GTX1070 GAMING X 8GB GDDR5 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı
Senin yerinde olsam ileride 4790 alırım belleği 16 GB yaparım fazla yükseltmeye gerek yok. Sonra da 2 K 60 hertz veya 1080 p 144 hertz monitör alırım. (İstiyorsan 2K 144 hertz al sana kalmış :) ). Bu testte 1070 FE kullanılmış eğer sen 1070 gaming x alırsan daha iyi sonuçlar alacaksın. CPU kullanım yüzdesini görüyorsun 4690K diye (hız aşırtmasız) benim işlemci dar boğaz yapacak diye düşünme %70 kullanıyor sende %75-80 olacaktır.

İleride 4790 (ya da K modelini) alırsın. Fazla korkmana gerek yok. 130-144 kareye kadar alıyorsun dar boğaz yapsa bile umurunda olmaması lazım.

Yani şuanki sistemimde bile GTA V Online de işlemci kullanımım yüksek geliyor %95 %100 kullanıyor bu ekran kartında bile böye olunca gözüm korku. Birde şöyle düşündüm bu ekran kartı beni götürebilir diğerlerini değiştirirsem diye. Önümde 1 buçuk ay var daha ama şuan işlemci + ram + anakart alacak gibiyim.

GTA 5 de GPU ve CPU durumlarım :
GPU 65 Derece - %95 %100 kullanım
CPU 75 Derece - %90 %95 kullanım

Son düzenleme:
Yani şuanki sistemimde bile GTA V Online de işlemci kullanımım yüksek geliyor %95 %100 kullanıyor bu ekran kartında bile böye olunca gözüm korku. Birde şöyle düşündüm bu ekran kartı beni götürebilir diğerlerini değiştirirsem diye. Önümde 1 buçuk ay var daha ama şuan işlemci + ram + anakart alacak gibiyim.

GTA 5 de GPU ve CPU durumlarım :
GPU 65 Derece - %95 %100 kullanım
CPU 75 Derece - %90 %95 kullanım
Gpu %100 kullanılıyor ise darboğaz yok demektir ama CPU kullanımı niye o kadar çok onu anlayamadım(n)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı