i5 4460 İşlemciye Soğutucu Takmak Gerekir mi?

Yusuf Volkan

Hectopat
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar. Dayıma bilgisayar topluyorum da aklıma takılan bir soru vardı. Size sorayım dedim. İntel Core İ5 4460 gibi aşırı kaslı olmayan bir işlemciye soğutucu takmak lazım mıdır? Sistem orta düzey bir oyun sistemidir. Sistemde oyun oynanacaktır. Yanıtları bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Aynı işlemciyi stok fanla kullanıyorum. Gayet yeterli. Soğutucu için ekstra bir para vermenize gerek yok.

Merhaba,
Ekstra overclock gibi işlemler yapmayacaksan bilikte gelen stok soğutucu genelde yeterli olur. Fazladan bir soğutucu takmana gerek kalmaz. Sistemin yeterli hava aldığı ve tozdan tıkanmadığını düşünürsek. Benim tavsiyem eğer mümkünse standart gelen soğutucudan bir miktar daha büyük bir soğutucu kullanmanız; bu şekilde işlemci daha serin çalışacaktır, hem daha uzun ömürlü bir kullanım elde etmiş olursunuz. Bütçenizide pek sarsacağını sanmam.

Bende de aynı işlemciden var ilk aldığım sıralar stok fan ile kullandım bir sıkıntısını görmedim ama belirli bir süre sonra ses yapmaya başlıyor ve rahatsız ediyordu, sıvı soğutmaya terfi ettim Cooler Master Seidon 120V kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…