i5 4460 ortalama 65 derece normal mi?

liveultraslan

Hectopat
Daha fazla  
S.A arkadaşlar yeni bir sistem topladım. Recep ve Ali beyin tavsiyelerine uyarak. Aldığım işlemci i5 4460 stok fan ile kullanıyorum. Sistem boşta iken 40 ile 45 derecede. Oyunlarda Whe wither 55 ile 60 derecede. Shadow of mordor 60 ile 65 derecede. GTA5 65 ile 73 derecede işlemcinin ısısı bu şekilde arkadaşlar. Bu değerler normal mi yoksa extra soğutucu takmak gerekir mi? Birde bu işlemci max stabil kaç derecede çalışır? Bu konuyu açma sebebim işlemcinin web sitesinde ısı değerinin 72 derece olarak gösterilmesiydi. Kafamda soru işareti kalmasını istemiyorum. En sağlıklısı nasılsa o şekilde kullanmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sıcaklıklar normal ama GTA 5'de sanki biraz fazla ısınıyor.
Başlığı tam olarak anlayamadım, sanırım ortalama derken en yüksek sıcaklığı demek istemişsiniz, ortalama derken boştaki sıcaklığı yazın, yanlış anlaşılabilir.

Ben TX3 Evo ile kullanıyorum ve oyunlarda en fazla 53 dereceye çıktığını gördüm. Sitesinde yazdığına göre güvenli sıcaklık değeri 72 derece, bunun üstüne çıkan sıcaklıklar işlemcinin ömrünü kısaltabilir. İyi kötü en azından stok fandan daha iyi bir soğutucu almanı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı