Çözüldü i5 4460 R9 380 düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zeuson

Hectopat
Merhabalar, yaklaşık 6-7 yıl önce kendime i5 4460 - ve AMD R9 380 temelli bir bilgisayar toplamıştım bu yaz başına kadar sistemim gayet iyiydi ancak bu yaz başından itibaren her oyunda aşırı FPS düşüşü yaşadım. Çok rahat oynadığım The Witcher 3'ü bile oynayamaz hale geldim, geçen yıl bu zamanlarda Witcher'ı orta ayarlarda hiç kasmadan oynarken şu anda en düşük ayarlarda bile 20 25 FPS aralığında oynuyorum ve acayip kasıyor.
Sorunum şu GPU sıcaklığım 84 dereceye ulaşana kadar gayet iyi FPS alıyorum ancak 84 dereceye ulaştıktan sonra FPS 60tan 20'lere düşüyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Sorunu çözdüm. Ekran kartımın fanları çalışmıyormuş, yeni fark ettim :D.Önceki temizliğimde ekran kartımın termal macununu yenileyip bırakmıştım ama fan kablosunu ters takmışım. Haliyle fanlar koskoca yaz boyunca hiç çalışmamış, şimdi düzelttim. Eskisi gibi sapasağlam çalışıyor...
Allah'tan ekran kartı yanmamış o sıcakta fansız saatlerce çalıştı.
Ekran kartı modeliniz ASUS STRIX mi? Bende ASUS STRIX R9 380 var ve GPU Tweak yüklüydü. GPU Tweak fan ayarını yapamıyor. Ekran kartım 90 derece olmasına rağmen fanlar çalışmıyordu. Dolayısı ile ekran kartı hızını düşürüp FPS düşüyordu. Eğer sizinki de ASUS ise böyle bir sorun olabilir. Ben Tweak'ı sildim düzeldi.

Donanımlar yüksek sıcaklığa ulaştığı için FPS düşüklüğü yaşıyor olabilirsin. Bilgisayara MSI Afterburner programını indirip oyun içi sıcaklık değerlerini paylaşır mısın?
Aşşağıda gördüğün gibi sıcaklık 84 dereceye ulaştığında aşırı bir fps düşüşü yaşıyorum 84ten ileriye çıkmıyor

Dosya Ekleri

• 123123.png
    123123.png
    127,4 KB · Görüntüleme: 37
Ekran kartı modeliniz ASUS STRIX mi? Bende ASUS STRIX R9 380 var ve GPU Tweak yüklüydü. GPU Tweak fan ayarını yapamıyor. Ekran kartım 90 derece olmasına rağmen fanlar çalışmıyordu. Dolayısı ile ekran kartı hızını düşürüp FPS düşüyordu. Eğer sizinki de ASUS ise böyle bir sorun olabilir. Ben Tweak'ı sildim düzeldi.

GPU Tweak bilgisayara kurulu değil sadece MSI Afterburner kurulu.
Ben donanımsal bir arızadan önce bir Malwarebytes ile virüs testi yapmanı, ardından MSI Afterburner ile oyun içi değerlerini paylaşmanı önebilirim.

Sorunun tamamen donanımsal olduğunu düşünüyorum çünkü en az 2 3 kez format atmama rağmen sorun hala devam ediyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı