Ekran kartını yükseltmek zorundayım çünkü ömrü doluyor.
İşlemci ve anakartı daha sonra da alabilirim fiyatları düşecekse.
AMD 5 3600 almak daha mantıklı gibi duruyor.
Ekran kartını yükseltmek zorundayım çünkü ömrü doluyor.
İşlemci ve anakartı daha sonra da alabilirim fiyatları düşecekse.
AMD 5 3600 almak daha mantıklı gibi duruyor.
Şu an en mantıklı 2 işlemci olarak sıralarsak düşük bütçe için 10100F. Daha yüksek bütçe için 5600. diğerleri hiç mantıklı değil.
Not: 5600X değil 5600. şu birkaç gün önce yeni çıkan.
Şu an en mantıklı 2 işlemci olarak sıralarsak düşük bütçe için 10100F. Daha yüksek bütçe için 5600. diğerleri hiç mantıklı değil.
Anlatmak istediğim 4.0 anakartlı bir işlemci kullanırsak daha yüksek performans veriyor ekran kartı 4.0 PCI-e destekliyor o yüzden B550M A Pro anakartını almayı düşünüyorum o da AM4 işlemcileri destekliyor o yüzden AMD almak zorunda kalıyorum.
4.0 önemli değil mi ondan bahsediyorum.
Intel olan 4 çekirdek 4 iş parçacığına sahipken AMD rakibinde 6 çekirdek 12 iş parçacığı var. Ama oyunlar genelde yeterli olduklarında işlemcilerin en fazla 4 çekirdeğini kullandığı için oyunda 4 çekirdekten sonrası performansı etkilemez. Oyunda performansları aynıyken render gibi işlemciyi %100 kullanan programlarda 1600 AF 2 kat fazla performans veriyor. Bu nedenle şu an oyun için en bütçe dostu işlemci 1100F.