i5 4460 Sistem 8 GB RAM Kullanılabilir Miktar 3.14 GB

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kaansari14

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar,

Ben çok yakın zamanda sistem topladım;
i5 4460
sapphire r9 280
8 gb kingston ram

Fakat özelliklere bakarken 8 GB RAM gösteriyor fakat yanında kullanılabilir miktar olarak 3.14 GB yazıyor.

Yardımcı olur musunuz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev Yöneticisi->performans->kaynak izleyicini aç->Bellek
Sırayla git ve donanıma ayrılmış yazan kısmı kontrol et, renklere ayırarak gösteriyor.

Virüs taraması yapın benim de başıma gelmişti. Donanıma ayrılan RAM miktarı çok fazladır.

Sistem 32 bit, yanlışlıkla kurmuşum.
Dediğiniz adımları izledim, donanıma ayrılmış 4975 MB, kullanımda 1517 diye devam ediyor. Hepsini toplayınca 8 GB yazıyor. Normal mi demek oluyor bu ?

Sistem 32 bit yanlışlıkla kurmuşum
Dediğiniz adımları izledim donanıma ayrılmış 4975mb kullanımda 1517 diye devam ediyor hepsini toplayınca 8gb yazıyor.Normal mi demek oluyor bu ?
32 bit ise normal, yok değilse virüs RAM miktarı çok kullanıyor olabilir.

Donanıma ayrılan RAM miktarı çok fazla, bende 117 MB, olması gereken de bu kadar az olması. Ayrıca 32 bit Windows maximum 4 GB bellek destekler yani 64 bit lazım 8 GB bellek için.

İşletim sistemini kuralı saatler oldu, virüs olduğunu sanmıyorum.
Ek olarak bu ekran kartı 3 GB 384 bit, bu sisteme uygun mudur ? Sorun çıkartır mı ?

Güzel ekran kartın sorun olmaz. Sen 64 bit işletim sistemi kur.

32 bit Windows'un adresleyebileceği bellek boyutu 3.25 GB'tır. 64 bit işletim sistemi farz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…