i5 4460 Sisteme 3000TL güncelleme önerisi

Siz Hangi yoldan giderdiniz ?

• 1. Yol ( İşlemci alıp sonra ekran kartı almak)

• 2.Yol ( Ekran kartı alıp sonra işlemci almak)

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Bütçe
3000TL

SorumVar

Megapat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar.
Bundan 4 yıl önce yine bu siteden sizlerin yardımıyla topladığım sistemi güncelleme kararı aldım. İşin aslı 1080P monitörüm vardı. Yakın zamanda ASUS TUF VG27wq modelini aldım. Monitör 2K ve ekran kartım bu konuda yetersiz kalıyor. Öncelikle sistemimi yazayım size önerilerinizi bekliyorum.

İşlemci: i5 4460.
Anakart: MSI Z87'ı Gaming AC (mini ITX bir kart ve kasa boyutlarım da öyle )
Ekran kartı: ASUS STRIX R9 390.
RAM: 2*8 DDR3 RAM.
PSU: Corsair CS750M.
SSD: 1TB Samsung 860 Evo.
HDD: 1TB.
Kasa: Corsair 380T.

Durum böyle SSD, PSU güncellemeyi düşünmüyorum, diğer kalan parçaları değiştireceğim fakat bütçem şu an için 3000TL civarı bu sıkıntısından dolayı önümde 2 seçenek duruyor.

1. yol işlemciyi değiştirip ekran kartını 4-5 ay sonra güncellemek!
İşlemci 3600.
Anakart: ASUS TUF 450.
RAM: Corsair 3600MHz.
Kasa: Ucuz yollu bir kasa bütçe kalmadı zaten...

2.yol ekran kartı güncelleyip işlemciyi 4-5 ay sonra almak!

Burada ise 5600 XT ya da 5700 XT almak istiyorum. 5700 XT bu sitem için fazla fakat ileride işlemciyi güncelleyeceğim için alıp almamakta kararsızım 4-5 ay beni idare ederme takıldığım nokta burası.
Darboğaz yapacağı doğru hatta bir Benchmark sitesinden baktığımda ortalama 2K'da 30-40 FPS düşüş gördüm ama ortalama 70FPS alabilirmişim. Şu anki elimde olan sistemle 70FPS almak mümkün değil:) Yaşanacak olan bu darboğazın beni nasıl etkileyeceğini bilmediğimden sizlere sormak istedim.

Sonuç olarak ben bu 2 yoldan hangisini önce yapmalıyım ya da başka bir 3. yol öneriniz var mıdır?
Kusura bakmayın biraz uzun oldu, şimdiden okuyan yorum yazan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Önce işlemci alıp sonra ekran kartı alma kararı aldım

-AMD R5 3600
-ASUS TUF B450 PRO GAMING
-Corsair 3600MHz CL18 RGB RAM
-Corsair iCEU 220T AirFlow

Biraz bütçemin üstüne çıkmak zorunda kaldım bu parçalarla 4100TL civarına alabiliyorum. Bu sisteme daha uygun seçeneklerim var mıdır?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı