i5 4460 ve 1050 Ti oyunda yüksek CPU Kullanımı

OguzGn

Kilopat
Merhaba arkadaslar sistemimde tuhaf giden şeyler var benim bilgim yetmedigi için sizin bilginize başvuruyorum.
  • i5 4460 3.20 GHz
  • 8 GB 2133 Corsair Vengeance DDR3
  • MSI GTX1050Ti 4 GB
  • ADATA 128 GB SSD
  • 1 TB HDD
Sistemim bu fakat oyunlarda örnegin GTA V'te MSI Afturburner'de GPU-CPU kullanımım %100'de geziniyor. Yani ekran kartim %100'de tam kullanirken işlemcimi de tam kullaniyor neredeyse. Bu da oyunda ani FPS dusuklerine neden oluyor. Arka planda islemci kullanan hicbir program yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu fotoğrafa göre cpu gpu değerleri normal. Overclock yapıldı mı?

Çok büyük bir sorun yok fakat arada drop, FPS düşüşü vs. yaşanıyorsa mutlaka RAM'lerden kaynaklıdır. Bu sisteme bu RAM yakışmamış, en azından DDR4 2400 MHz bir RAM almalısınız.

Anakartim eski 1150. Ekran kartı update ettim yeni
Çok büyük bir sorun yok fakat arada drop, FPS düşüşü vs. yaşanıyorsa mutlaka RAM'lerden kaynaklıdır. Bu sisteme bu RAM yakışmamış, en azından DDR4 2400 MHz bir RAM almalısınız.

O zaman sisteme genel bir güncelleme yapmanız gerekiyor. Yoksa bu sorunları yaşamanız çok normal. Anakart, İşlemci ve RAM satın alarak performans artışı yaşayabilirsiniz.

İ7 4790k alasim var ram pek etki etmiyor ileri zamanda 32 gb yaparicam zaten

RAM etki etmiyor diye bir şey yok. Bu dönemde güncel oyunlar ve 1050Ti ile DDR3 kullanmanız büyük hata bence. Ayrıca 32GB RAM bence saçmalık. 8GB yavaş yavaş bitiyor ama 16GB şu zamanda her işinize yeter diye düşünüyorum, ona vereceğiniz ekstra parayı diğer parçalar için kullanabilirsiniz. i7 4790K yeterli bir işlemci. Alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…