i5 4460 ve Asus z97-A Tabanlı Sistem Toplama

İleriye dönük aldığım için abartı olmayacağının da farkındayım. Onun yanında SSD falan eklenirse fiyat kabarıyor ve MSI ' a göre biraz abartıya kaçar gibi bir durumu oluyor, ondan öyle bir soru sormuştum, abartıya kaçar mı diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Affınıza sığınaraktan, biraz kafanızın karıştığını düşünerek ekran kartı da ekledim. Şimdiden özür diliyorum. Tam olarak 2.294,47 TL. Şimdiden hayırlı olsun. :)

zmaVQ4.jpg

İste ondan emin değilim. 200 Lira fark deyince öyle bir seçimde bulundum, o SSD daha iyi olabilir, okuma yazma olarak daha hızlı gözüküyor ama hangi SSD tam olarak yakalamış o verdikleri hızı orası muamma o yüzden istediğinizi alabilirsiniz, ikisi de kaliteli markalardir.

Bunu alıcam .png
Son değiştirmeler ile bu fiyata böyle bir sistem ortaya çıktı, kalan 400 TL'lik kısma ise şu monitörü düşündüm:

www.vatanbilgisayar.com: 21.5" VS228NE GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR - Vatan Bilgisayar

Sizce iyi bir sistem olmuş mudur? Son değişmelerden sonra MSI olan anakartta 3000mhz yazıyor ve i5 4460 3200 mhz darboğaz yapmaz değil mi ?

Affınıza sığınaraktan, biraz kafanızın karıştığını düşünerek ekran kartıda ekledim. Şimdiden özür diliyorum. Tam olarak 2.294,47 TL. Şimdiden hayırlı olsun :)

Sizin önerdiğiniz sistemi de birkaç arkadaşıma sorup, kararlaştırıp almayı düşünüyorum. Çok teşekkür ederim, benim için uğraşmışsınız. Bunu alacağım:

zmaVQ4.jpg

O anakartın desteklediği O.C' lu RAM hızıdır, siz zaten o işle uğraşmayacaksınız, pek takılmayın. Ayrıca son sisteme SSD eklersek, arkadaşın verdiğine 2400 Lirayı buluyoruz.

Pekala 1150 soket olması işlemciyi desteklediğine dair bir şey midir ? O rakamlar kafamı karıştırdı da.

Evet, anakartınız 1150 soket ve islemciniz de 1150 soket bu da uyumlu olduğunu gosterir.

Muhammet Bey, aldığınız anakart sanırım overclocka müsait ve hayli hayli iyi. Almayı düşündüğünüz işlemciye darboğaz yapıcağını zannetmiyorum fakat biraz daha katarak 4690k alarak, hem sisteminizin daha güçlü olmasını hem de daha uzun süre kullanabileceğinizi ve ilerleyen zamanlarda da sorunsuzca yeni parçalar eklemeyi düşünürseniz sorun çıkarmayacağını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı