Çözüldü i5 4460 ve GTX 960 sistem oyunda restart atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gaddaryan

Kilopat
Daha fazla  
Şubat 2016'da bilgisayar toplamıştım ve şu ana kadar herhangi bir problem yoktu fakat 1-2 aydır oyuna girince bilgisayar kendi kendine restart atıyor. Her oyunda olmuyor, mesela CS:GO veya GTA V oynarken bir problem yok fakat PUBG, Dead By Daylight veya The Witcher 3 oynarken oyuna girdikten sonra 1 dakika içinde restart atıyor.
Sistemim:
  • Anakart: MSI H81M-Pro VD
  • İşlemci: Intel Core i5-4460
  • Bellek: Kingston Hyperx Savage 2x4
  • GPU: MSI GTX 960 2 GB
  • Güç Kaynağı: Corsair VS550 80+
Ayriyeten 1 TB HDD ve 120 GB SSD bir de DVD yazıcı var. BIOS sürümüm güncel kontrol ettim. MSI Afterburner ile GPU sıcaklığını kontrol ettim. CS:GO oynarken 55 dereceyi geçmiyor ve restart atan oyunlarda restart atmadan önceki sıcaklıklarda en fazla 55 derece oluyor. Acaba sorun PSU'da mı? Ömrü bittiyse bunu anlayabileceğim bir program vs. var mıdır?

Çözüm
Merhaba bu tarz bir sorun benimde başıma geliyor, dediğiniz gibi belkide piyasadaki tüm oyunları oynuyorum sorunsuz ancak PUBG ve For Honor'da PC reset atıyor. Bazı oyunlarda sisteme çok yük binice reset atıyor. PC açıldığında olay görüntüleyicisine bakınca Kernel Power 41(63) gibi bir hata ile karşılaşıyorum(rakamlar hatalı olabilir hatırlamıyorum.). Araştırmalarım PSU dan kaynaklandığını söylüyor. OOCT diye program var, işlemci, RAM, ekran kartı ve güç kaynağını test edebiliyorsun. 15dklık testlerde diğer tüm parçalar sorunsuz olurken, güç kaynağı testinin ilk dakikasında PC reset atıyor. Farklı güç kaynağı ile aynı testi uyguladığımda herhangi bir sorun olmuyor. Bundan dolayı benim güç kaynağı mefta diye karar kıldım, ki sizde benimle aynı güç kaynağını kullanıyorsunuz ve bende 2015 yazında topladım sistemi. Demem o ki OCCT programı ile parçaları test edin ve mümkünse bir de farklı güç kaynağı ile test edin.
Merhaba bu tarz bir sorun benimde başıma geliyor, dediğiniz gibi belkide piyasadaki tüm oyunları oynuyorum sorunsuz ancak PUBG ve For Honor'da PC reset atıyor. Bazı oyunlarda sisteme çok yük binice reset atıyor. PC açıldığında olay görüntüleyicisine bakınca Kernel Power 41(63) gibi bir hata ile karşılaşıyorum(rakamlar hatalı olabilir hatırlamıyorum.). Araştırmalarım PSU dan kaynaklandığını söylüyor. OOCT diye program var, işlemci, RAM, ekran kartı ve güç kaynağını test edebiliyorsun. 15dklık testlerde diğer tüm parçalar sorunsuz olurken, güç kaynağı testinin ilk dakikasında PC reset atıyor. Farklı güç kaynağı ile aynı testi uyguladığımda herhangi bir sorun olmuyor. Bundan dolayı benim güç kaynağı mefta diye karar kıldım, ki sizde benimle aynı güç kaynağını kullanıyorsunuz ve bende 2015 yazında topladım sistemi. Demem o ki OCCT programı ile parçaları test edin ve mümkünse bir de farklı güç kaynağı ile test edin.

Çözüm
OCCT ile test ettim dediğiniz gibi diğer parçalarda sorun yokken power supplyı test ederken ilk dakikada reset atıyor. Başka psu deneme şansım yok maalesef çevremde masaüstü kullanan yok. Sorun psuda o zaman. Siz şimdi hangi psuyu kullanıyorsunuz önerebileceğiniz max 400₺ lik bir psu var mıdır ?

OCCT ile test ettim dediğiniz gibi diğer parçalarda sorun yokken power supplyı test ederken ilk dakikada reset atıyor. Başka psu deneme şansım yok maalesef çevremde masaüstü kullanan yok. Sorun psuda o zaman. Siz şimdi hangi psuyu kullanıyorsunuz önerebileceğiniz max 400₺ lik bir psu var mıdır ?
Cezalı olduğum için yazamadım. Daha almadım bende yakın zamanda alacağım. Aklımda FSP Hydro 600w 80+ Bronze var. Teknolojipazar sitesinde 390Tl. Senin, benim sistemim için fazlasıyla yeterli. Daha düşüklerini de bulabilirsin daha uyguna. Ama hem kaliteli hemde belki yükseltme yapaeım diye onu almak var aklımda. Sorununu bulabildiğine sevindim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı