Kullandığım masaüstü bilgisayarda RAM'in artık bana yetmediğini hissediyorum. Sistemin RAM miktarın 16 GB'a çıkartmak istiyorum. Ancak aklımda iki farklı seçenek var.
Direkt olarak DDR3 1600MHz bir 16 GB RAM alıp sisteme eklemek yeterli olur mu yoksa DDR4 3000 MHz destekleyen bir anakart alıp DDR4 3000MHz bir RAM mi takmalıyım? Performansta çok büyük farklılık olur mu? Anakart al derseniz önerilerinizi de bekliyorum. RAM + Anakarta 1000 TL civarı bütçe ayırabilirim.
RAM fiyatlarına baktığımda DDR3 1600 MHz ile DDR4 3000 MHz aşağı yukarı aynı fiyattalar.
Anakart DDR4 destekli alırsan işlemcin uyum sağlamaz. Senin işlemcin 1150 soket, alacağın anakartlar 1151 soket.
Eğer yenileyeceksen işlemci, anakart ve RAM yenilemen lazım. Ya da DDR3 8 GB RAM alıp bir süre daha devam et ve sonra yükseltme yap. GTX 970 hala kullanılabilir bir kart olduğunu düşünüyorum.
Anakart DDR4 destekli alırsan işlemcin uyum sağlamaz. Senin işlemcin 1150 soket, alacağın anakartlar 1151 soket.
Eğer yenileyeceksen işlemci, anakart ve RAM yenilemen lazım. Ya da DDR3 8 GB RAM alıp bir süre daha devam et ve sonra yükseltme yap. GTX 970 hala kullanılabilir bir kart olduğunu düşünüyorum.
Üçünü birden yenilersem aşağı yukarı ne kadara patlar hocam bana? Ya da 8 ram ile idare edip sistemin miadını doldurmasını mı beklemek lazım bilemedim. Benim sistemin ikinci elde gideri nedir sizce ?