i5 4460 ve GTX1070 Tabanlı Sistemde Darboğaz Olabilir mi?

Tesla1905

Decapat
Merhabalar. Öncelikle evveliyatını anlatayım olayın. Yeni bir ekran kartı aldım GTX1070. Şu an darboğaz yaşadığımı düşünüyorum.

İşlemci: i5 4460
Ekran kartı: GTX1070
Anakart: H81M-C
Monitör: 60Hz Philips 223V VGA girişli .
Ram 8GB DDR3

Sorunum tam olarak darboğaz mı değil mi bilmiyorum. DSR'yi açmama rağmen ekranda takılmalar oluyor. İşlemciyi mi yükseltmeliyim yoksa monitörü mü? İkisini de yapacak maddi gücüm yok. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer akıcı oyun oynamak istiyorsan ekran ve işlemciyi değiştirip 1080P ' de yüksek grafik ayarları ile işlemciyi sıkıntıdan kurtarabilirsin. Ama eğer monitörün kötü ise ekran kartı kullanımın az kalacak ve yük işlemcine binecektir.
Bu gibi durumlarda ekran kartı tam olarak kullanılmaz ancak FPS yüksektir. FPS'i sizi rahatsız etmeyecek bir düzeye getirip ekran kartını %99 besleyerek 2K grafik ayarlarında işlemcinizin darboğaz yapacağını düşünmüyorum ancak çözünürlüğü düşürüp 1920x1080 yaparsanız ara sıra darboğaz olacaktır.

Eğer akıcı oyun oynamak istiyorsan ekran ve işlemciyi değiştirip 1080P ' de yüksek grafik ayarları ile işlemciyi sıkıntıdan kurtarabilirsin. Ama eğer monitörün kötü ise ekran kartı kullanımın az kalacak ve yük işlemcine binecektir.
Bu gibi durumlarda ekran kartı tam olarak kullanılmaz ancak FPS yüksektir. FPS'i sizi rahatsız etmeyecek bir düzeye getirip ekran kartını %99 besleyerek 2K grafik ayarlarında işlemcinizin darboğaz yapacağını düşünmüyorum ancak çözünürlüğü düşürüp 1920x1080 yaparsanız ara sıra darboğaz olacaktır.
Sadece 144 hz bir monitör almam yetmeyecek ozaman değil mi?
O sisteme 1070 almanız bile hata gibi. Yapacak bir şey yok maalesef böyle oynayacaksınız. En kısa zamanda elinde ki işlemciyi satıp İ7 4790 falan al.
Teşekkürler
O sisteme 1070 almanız bile hata gibi. Yapacak bir şey yok maalesef böyle oynayacaksınız. En kısa zamanda elinde ki işlemciyi satıp İ7 4790 falan al.
İ7 4790 sorunumu çözer mi? i7 4790k kesin çözer diyebilirmiyiz?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı