i5 4460 ve 8 GB bir sistemim var. RX 570 düşünüyordum fakat sıfır 6500XT 3600TL iken mining yapılmış RX 570'lere 3500TL istiyorlar. 6500XT alsam darboğaz olur mu? PUBG LoL CS:GO Valorant gibi oyunlar oynayacağım. Şimdiden teşekkür ederim.
Eski sistemim i5 4460'dı ve RX 570 ile kullandım, özellikle GTA V gibi etrafta bol miktarda NPC bulunan ve Valorant gibi işlemci tüketen oyunlarda işlemci darboğaz yaratıyordu. Hatta CoD Warzone ve PUBG gibi oyunlarda da darboğaz yaşamasan bile işlemciden dolayı FPS'lerin genel olarak düşük seyrettiğini söyleyebilirim. Zaten 4 Core 4 thread ve neredeyse 8 yıllık bir işlemci için normal bir durum. Bir de RX 6500 XT'nin PCI 3.0 ile zaten yeterli performansa ulaşamıyor olması çok daha olumsuz bir performans almanızı sağlar.
Zaten bu işlemciyle PCIE 4.0 performansında çalışsaydı da darboğaz olurdu, bu sistemde pek bir olumsuz bir yanı yok. PCIE 3.0 performansıyla bile 4000 TL bandındaki rakibi 1650'den daha fazla performans veriyor. Verdiği performansın fiyatına göre tutarlı ve yeterli olduğunu düşünüyorum.
Bu ekran kartı PCI Express 3.0 ile tam gücünü kullanamıyor. Hangi karta denk oluyor emin değilim. 1650 diyenler de var. @BerkayZ87 hocam, yardımcı olabilir.
Bu ekran kartı PCI Express 3.0 ile tam gücünü kullanamıyor. Hangi karta denk oluyor emin değilim. 1650 diyenler de var. @BerkayZ87 hocam, yardımcı olabilir.
Bazı oyunlarda 1050 Ti ile aynı performansı verdiği bile oluyor hocam. Genel olarak RX 570 bandında dolaşıyor. PCI-e 4.0 harici kullanılması pek mantıklı olmayan bir GPU.
PCI-e 4.0 haline yapar, PCI-e 3.0 haline işlemciye ağırlık veren oyunlarda biraz yapar.
RX 570 bandında dolansa benim için gene tamam hocam çünkü geçmişini bilmediğim ikinci el RX 570 ile aynı fiyatta sıfır kart sahibi olacağım. Darboğaz yapar ama oynatır sıkıntı yaşatmaz diyorsanız alacağım.
Arkadaşlar bu arada ekran kartını aldım. Oyun oynanmayacak şekilde darboğaz yapıyor. Konuyu sonradan görüp merak eden arkadaşlara yardımcı olmak için yazıyorum.