i5 4460'dan i7 4790K'ya geçilir mi?

4790k bu dönemde alınacaksa yanında bir soğutucu ve Z87 bir anakart alınmalı diye düşünüyorum ancak öyle hakkını verebilirsiniz. Z87 anakartlar ise gereksiz pahalı bence ucuz yoldan bir DDR4 sisteme geçebilir veya k olmayan 4790 alabilirsiniz.

İfadeler: Via
Bence geçilir çünkü arada nesil farkı olmasa bile frekans farkı var bir de işlemcinin sonundaki k ibaresinin frekans sınırlamasının olmadığını gösteriyor yani oc yapılabilir ayrıca sıcaklık dereceleri şu anki işlemcinize göre 5-10 derece daha düşük çalışır tahminen.

İfadeler: Via
Dediğinize uyacağım. i3lü ddr4'lü sistemde anakart, ram, işlemci 2400 civarına gelecek.
i3-10100(F)/R3-3100 bu işlemciyi ezer geçer. Geçtiğine değmez.
Dediğiniz işlemciyi kafaya attım. Teşekkürler.
O tarz oyunlara yılda 1 bilemediniz 2 defa anca giriyorum.
Normalde olsa geçilirmiş ancak benim oynadığım oyun için fark edecek bir şey yokmuş. O yüzden hem pahalı fiyattan (1100) hem de geçmişini bilmediğinden dolayı soğudum.

Fikirlerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler, aydınlattınız beni.

@Via , geçmişken az bir fiyat farkıyla i5-10400F de düşünülebilir. Neticede gerçek 6 çekirdek her halükarda 4 çekirdekten çok daha avantajlı bir konumda tabii oynanılacak oyun için şu an 4 çekirdek gani gani yeter, ola ki diğer çoklu çekirdeğe önem veren oyunlar için de düşünürseniz alternatif olarak bu şekilde bir seçenek de var.

Sayenizde meseleyi tamamıyla kavradım. Maksimum 2-3 yıl daha valorant oynayıp oyun hayatımı sonlandırmayı, hiç yoktan azaltmayı düşünüyorum. Üniversitem bitiyor çünkü. O yüzde i3 güzel bir öneri oldu benim için. 15 yıl önce atari ile başladım oyun oynamaya ama son 10 yıldır genelde rekabetçi oynadığımdan dolayı Valorant'tan başka bir oyuna geçip zaman ayıramam. i3 önerin için tekrar teşekkürler.

Soruma cevap aldım ancak konunun başına ÇÖZÜLDÜ koyamadım. Nerden koyulduğunu bulamadım. Mesajdan öğretirseniz düzelteyim o kısmı. Şimdilik bir problem olmaz umarım.

10100F öneriirm kesinlikle tavsiye etmem o fiyata.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…