i5 4570 GTX 1050 Ti sistemde Valorant donuyor

easyforrmee

Centipat
Arkadaşlar, valorantta işlemcim %100 oluyor ve hiçbir şekilde düşmüyor. GPU kullanımı %9 %50 olup gidip geliyor. Bilgisayarımı yavaşlatıyor. FPS düşmüyor fakat ara sıra droplar sokuyor. Kısacası sanki gücü ekran kartına yetmiyor gibi. Konu şu anda işlemci onun haricinde oyun nereye kurulu diye falan sormazsanız sevinirim çünkü disk %100 olmuyor işlemci %100 oluyor. 16 GB 2x8 1600MHZ RAM kullanıyorum.

Technopat'ta birazcık araştırmıştım herkes besleyebileceğini söylüyordu. Nasıl böyle bir şey olabilir ki aklım almıyor.

Aklınızın almayacağı bir şey yok aslında Valorant işlemcinin tepesine çöken bir oyun ve işlemciniz çok eski. Misal i5 12400F kullanıyordum çok F/P bir işlemci fakat 14900KF ye geçince arada 200FPS'lik bir artış oldu. Halbuki RAM'ler aynı ekran kartı aynı her şey aynı sadece işlemci ile 200-250 FPS oynadı aklınız alıyor mu bu farkı :D

Aklınızın almayacağı bir şey yok aslında Valorant işlemcinin tepesine çöken bir oyun ve işlemciniz çok eski. Misal i5 12400F kullanıyordum çok F/P bir işlemci fakat 14900KF ye geçince arada 200FPS'lik bir artış oldu. Halbuki RAM'ler aynı ekran kartı aynı her şey aynı sadece işlemci ile 200-250 FPS oynadı aklınız alıyor mu bu farkı :D
Hocam anlamadığın şey şu ki bu sorun sadece benim sistemimde oluyor. İnternette araştırdım birazcık millet arkada ekranı kayıt alırken oynuyor herhangi bir sorunla karşılaşmıyor. Sıcaklık değerlerini kontrol ettim onlar da normal yani cidden de ilginç bir durum söz konusu. Kısacası bildiğim şeyleri bana söylediniz yine de teşekkür ederim.

Hocam anlamadığın şey şu ki bu sorun sadece benim sistemimde oluyor. İnternette araştırdım birazcık millet arkada ekranı kayıt alırken oynuyor herhangi bir sorunla karşılaşmıyor. Sıcaklık değerlerini kontrol ettim onlar da normal yani cidden de ilginç bir durum söz konusu. Kısacası bildiğim şeyleri bana söylediniz yine de teşekkür ederim.

Eğer diğer testlerden eminseniz oyun esnasındaki sıcaklık değerlerini ve Görev Yöneticisi'nden oyun açıken başka herhangi bir uygulama işlemciyi sömürüyor mu bir bakın.

Eğer diğer testlerden eminseniz oyun esnasındaki sıcaklık değerlerini ve Görev Yöneticisi'nden oyun açıken başka herhangi bir uygulama işlemciyi sömürüyor mu bir bakın.
Baktım fakat oynadığım oyundan başka işlemciyi sömüren bir şey yok. Bu her oyunda oluyor sadece valorant da değil. Belki konuyu bilen biri yardımcı olur diye konu açtım da yardım-destek azalmış sanırım forumda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı