i5 4570 GTX 970 darboğaz yapar mı?

osman akbulut

Decapat
Selam arkadaşlar. Benim sorunum işlemci %100'de çalışıyor fakat ekran kartım %70 80 civarında çalışıyor. Bazen değişiyor. Ekran kartım %99 oluyor. İşlemci %70 80 oluyor.
Bu genellikle Need for Speed Payback'de oluyor. GTA 5 oynarken de böyle oluyor. Yardım eder misiniz?
İşlemci i5 4570.
Ekran kartı ASUS GTX 970.
RAM 8 GB G.Skill Ripjaws X.
Anakartım ASRock h 87 Pro4.
Poverim 400W ASUS.

Son düzenleyen: Moderatör:
O PSU ile o sistem olmaz. En yakın zamanda PSU'nu değiştir hatta direk değiş tehlikeli iş yapıyorsun. Darboğaz olmaz kolay kolay olsa da PSU yetersizliğindendir belki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Psu etkiler mi peki fpsyi?

Normal şartlarda 4570 ile 970 darboğaz oluşturacak bir ikili değil. Diğer oyunlarda değerleriniz nasıl? Sistemde korsan yazılım oyun program kullanıyor musunuz? Eğer çoğu oyunda buna benzer bir sıkıntınız varsa Kaspersky, Norton veya Malwarebytes ile genel sistem taratması yapabilir veya güncel sürücülerle temiz Windows kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. Bu arada sıcaklık değerleriniz ne alemde? Arama/msconfig/önyükleme/gelişmiş ayarlar kısmından aktif işlemci sayısının 4 olduğuna da dikkat edin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı