i5 4570, RX 570 için yeterli mi?

AlperAllen

Kilopat
Bilgisayarımda hazırda bulunan AMD Radeon HD8510 ekran kartını Sapphire Nitro+ RX570 4GB modeline yükseltmeyi düşünüyorum. İşlemcim 4.nesil Haswell i5-4570 3.2 GHz. Birçok forumu okudum fakat darboğaz yapmaz sıkıntısız çalışır diyenler de olmuş, çok hafif de olsa darboğaz yapabilir diyenler de olmuş. Bu konuda kafam inanılmaz karıştı. Kesinlik getirebilecek birisi varsa çok sevinirim. RAM'leri ise 1x8'den 2x8'e yükselterek Dual Channel yapmayı düşünüyorum. Videolardan gördüğüm kadarıyla gerçekten FPS'e etkisi gözle görülebilir. 500w PSU bulunmakta daha birkaç ay oldu yani yeni. Son olarak aklımda kalan soru ise bu sistem bana 3-4 yıl gider mi? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeterli olacaktır. Dual channel sonrası da fark olacaktır performansta. 3-4 yıl sonrası için bir öngörü yapmak zor fakat mimari yükseltmekte fayda var ileride.

I5-3470 ile RX570 mini itx olan modelini kullaniyorum. Bazi oyunlarda ufak darbogazlar olabiliyor ama rahatsiz etmiyor. Grafik ayarlarini yükselttigim takdirde dar bogaz ortadan kalkiyor. Ayrica ben 1x8 GB RAM kullaniyorum. Sen 2x8 yaparsan bence hic sorun olmaz.

Eski bilgisayarımda i5 4570, 2x4GB RAM ve GTX 970 vardı. Şimdi kardeşim kullanıyor. Darboğaz oluyor ama dikkate alınacak seviyede değil CPU kullanımı dalgalanmıyor ve fps drop yaşamıyor. RX 570 de de benzeri olcağı kanısındayım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…