i5-4570 sisteme yükseltme önerisi

Barbarosy

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,
Elimde H81 anakart ve i5-4570 bir işlemciden oluşan, eskiden ofis bilgisayarı olarak kullanılmış bir bilgisayarım var.
Bu sisteme 4 ay önce bir 1050 Ti ekran kartı, 500 watt PSU ekleyerek biraz daha oynamaya elverişli hâle getirmeye çalıştım. Şimdi ise anakart, işlemci ve RAM'leri değiştirmeye karar verdim.
Sarı sitedeki ilanları bayağı araştırdım:
  • ASUS H610M-K D4 ARGB anakart: Sıfırı: 3000 TL, ikinci el: 2000 TL
  • i3 14100F (box) sıfır: 2900 TL.
  • Crucial BX500 500 GB SSD: Sıfır: 1400 TL.
  • Gamepower RGB kasa: İkinci el: 1000 TL.
  • RAM: XPG Gammix 8 GB 3200 MHz CL16: İkinci el: 500 TL.
Ekran kartı ve PSU'yu bilgisayarımdan olanlarla geçici olarak kullanacağım.
Bu sistemi seçmemdeki iki ana unsur: En güncel sistemi kullanmak diyebiliriz. Ayrıca sıfır alınca taksit konusu ve garantisi beni elbette cezbetti.
Deneyimim olmadığım için seçimlerimde elbette mantıklı olmayabilir. Daha çok F/P dengesini gözeten, bütçe içinde veya biraz altında tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Not: Saatlerce bilgisayar oynayan biri değilimdir, zamanım olursa günde 2-3 saat ancak.
Şu an oynadığım oyunlar ise: Fallout 4, Fallout 76, GTA 5, FIFA 21, ETS 2, RDR 2. anlaşılacağı üzere daha çok FPS oyunları seviyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Eski sistemi komple sat sıfırdan diz hem eski sistemdeki anakartın RAM'in vs boşa gitmemiş olur, RAM'i anakart destekliyorsa 16 GB yap 5 bine satarsın sistemi. PSU dandikse yeni sisteme takıp risk almanı önermem.

Eski sistemi komple sat sıfırdan diz hem eski sistemdeki anakartın RAM'in vs boşa gitmemiş olur, RAM'i anakart destekliyorsa 16 GB yap 5 bine satarsın sistemi. PSU dandikse yeni sisteme takıp risk almanı önermem.

PSU FPS500 60AHBC.
16gb ram var şuan üstünde.
1050ti yi ve psu yu komple bilgisayar olarak 5500e ilana koyayım ozaman. 1660ti önerirmisiniz 4000tl şuan

PSU FPS500 60AHBC.
16 GB RAM var şu an üstünde.
1050 Ti'yi ve PSU'yu komple bilgisayar olarak 5500e ilana koyayım o zaman. 1660 Ti önerir misiniz 4000TL şu an.

Bütçeniz darsa bence ne alırsanız alın ikinci el alın, bir de AMD ekran kartı öneririm. PSU iyiymiş satmanıza gerek yok ama PSU olmadan daha zor satılır sistem. İsterseniz dandik ucuz bir PSU ayarlayın kendi psunuzu söküp öyle satın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…