i5 4590 işlemci güncel olarak hangi ekran kartları ile darboğaz olmaz?

Ali legend

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar i5 4590 işlemcim ve R9 380 4 GB ekran kartım var. Mevcut ekran kartımdan güçlü 1000-1500 TL civarı sistemime darboğaz yaptırmıycak ekran kartları önerir misiniz? Şu ana kadar hep AMD kullandım ama bu sefer tercihen NVIDIA olursa daha iyi olur ama şart değil.

Bit, ekran kartının işlemcisi –ki buna grafik işlemci, yani GPU nedir- ile bellekleri arasındaki iletişim veri yolunu temsil eder. Grafik işlemci, işleyeceği veriyi belleklerden alır. Bellek ile iletişimini bir veriyolu üzerinden yapar. Bu veriyolunun 192 şerit yerine 256 şerit olması daha yüksek bir performans ile sonuçlanır. Bu yüzden ekran kartında en önemli kriterlerden biri de Bit’tir.

Bu bit işi ne oluyor örnek olarak benim şu an ki 256 dediğin 128 mesela ama daha iyi yüksek olması normalde daha iyi değil mi?
256 bit daha iyi ama tek olay bit değil. Başka etkenler de var ve bunlar 1650S kartı daha hızlı yapıyor.
Arkadaşlar i5 4590 işlemcim ve R9 380 4 GB ekran kartım var. Mevcut ekran kartımdan güçlü 1000-1500 TL civarı sistemime darboğaz yaptırmıycak ekran kartları önerir misiniz? Şu ana kadar hep AMD kullandım ama bu sefer tercihen NVIDIA olursa daha iyi olur ama şart değil.
AMD olarak RX 570 4GB öneririm.
(Senin kartından ortalama yüzde 40 daha hızlı.)
Nvidia olarak ise 1650 Süper 4GB öneririm.
(Senin kartından ortalama yüzde 65 daha hızlı.)

1650 Süper daha güçlü ama fiyatı da ona göre daha pahalı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı