i5-4590 işlemciye ekran kartı önerisi

Anakartıma sığar mı? DDR3 demesi sorun etmiyor değil mi? Darboğaz yapar mı? i7 4. nesillere uzun bir zaman sonra bakabilirimde şu an hedefim benim işlemcime en uygun ekran kartını bulmak.

Darboğaz olmaz. DDR3 RAM ile alakalıdır. Anakartında PCI X16 girişi olduğu için sıkıntı olmaz. Ayrıca i7 4790 gibi bir işlemci kullanmayı düşünürsen RTX3050 gibi son nesil bir ekran kartı takabilirsin.

Hocam bu ekran kartını bir alayım eğer işlemciyi değiştirmeyi düşünürsem ekran kartını satıp üstüne ekleyip o tür ekran kartı alabilirim fakat bütçem buna el vermiyor.

Hocam haklısınız tabii ki ama bunların performansları benzer diye düşünüyorum ben. RX 580'in NVIDIA kısmında eş değeri nedir?

GTX 1650S ve GTX 1060 3GB. Fakat VRAM avantajından dolayı RX580 bu iki karta göre daha mantıklı bir seçim ayrıca GPU olarak da biraz daha güçlü.

1660 serisinin rakibi RX590.

Hocam bu ekran kartını bir alayım eğer işlemciyi değiştirmeyi düşünürsem ekran kartını satıp üstüne ekleyip o tür ekran kartı alabilirim fakat bütçem buna el vermiyor.

Peki hocam bence şu an yaptığınız yükseltme bile gayet yeterli gözüküyor.

GTX 1650S ve GTX 1060 3GB. Fakat VRAM avantajından dolayı RX580 bu iki karta göre daha mantıklı bir seçim ayrıca GPU olarak da biraz daha güçlü.

1660 serisinin rakibi RX590.

Oyuna bağlı. Mesela Assassin's Creed'te 580 ile arasında 1 FPS fark var.

Hocam peki hangi marka önerirsiniz 8 GB modellerde? Mesela benim baktığım 2 ilanda Sapphire Nitro+ 8 GB 2750 TL diğerinde Asus 8 GB 2500 TL

Oyuna bağlı. Mesela Assassin's Creed'te 580 ile arasında 1 FPS fark var.
Hocam çoğu zaman hikaye oyunlar oynayacağım AC serisinden oynayacağım benim için normal ayarda 60 FPS üstü almak yeterlidir.

Hocam peki hangi marka önerirsiniz 8 GB modellerde? Mesela benim baktığım 2 ilanda Sapphire Nitro+ 8 GB 2750 TL diğerinde Asus 8 GB 2500 TL
Sapphire Nitro+ çok güzel karttır. Ama ROG strix asus başkadır, hangisi temiz ise o olsun.

Tamamdır hocam peki herhangi bir marka öneriniz var mı?

Hocam peki hangi marka önerirsiniz 8 GB modellerde? Mesela benim baktığım 2 ilanda Sapphire Nitro+ 8 GB 2750 TL diğerinde ASUS 8 GB 2500 TL.

İlk mesajınızdaki ASUS STRIX ekran kartı üst seviye bir ekran kartı. Benim tavsiyem odur.

Sapphire Nitro+ çok güzel karttır. Ama ROG strix asus başkadır, hangisi temiz ise o olsun.
Tamamdır o iki marka üzerinde arayış yapacağım. Peki ben bunların mining yapılmadığından nasıl emin olacağım?
İlk mesajınızdaki ASUS STRIX ekran kartı üst seviye bir ekran kartı. Benim tavsiyem odur.
Hocam ben o linki atarken il seçimi yapmamıştım. İzmirde yaşıyorum ve param güvende ile almayı düşünüyorum size iki link atayım ona göre bir tercih verin bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…