i5-4590 işlemciyi turbo frekansa sabitlemek

nazmiokden

Kilopat
Yer
Sakarya/Adapazarı
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
•RX 6700 XT •7500F • 16 RAM •PRO A620M-E •500 M2 •600 POWER
Meslek
EMEKLİ
H81 anakartım var i5 4590 işlemcim var overclock yapılmıyor peki turbo frekansa sabitlemek mümkün mü? Stok 3.3GHz, Turbo 3.7GHz fakat işlemci kendini tüm çekirdekler dahil 3.5GHz'ye kadar turboluyor bunu 3.7 sabit yapabilir miyim?
VS550 PSU Areocool Verkho 2 işlemci soğutucum var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni nesil sistemlerde Multicore Enchancement ile yapılabiliyor fakat sizin sisteminizde böyle bir teknoloji olmadığı için zor. Tek önerebileceğim işlemciyi her zaman üst frekansında çalıştırmak için BIOS'tan çarpan değerini en sona sabitlemek olacaktır. Fakat işlemciniz çarpan kilitli olduğu için buda olmayabilir. Turbo-boost'un mantığı zaten ilk çekirdek 3.7 GHz çalışır diğer çekirdekleri 3.5 GHz gibi değerlerde kalır.

Yeni nesil sistemlerde Multicore Enchancement ile yapılabiliyor fakat sizin sisteminizde böyle bir teknoloji olmadığı için zor. Tek önerebileceğim işlemciyi her zaman üst frekansında çalıştırmak için BIOS'tan çarpan değerini en sona sabitlemek olacaktır. Fakat işlemciniz çarpan kilitli olduğu için buda olmayabilir. Turbo-boost'un mantığı zaten ilk çekirdek 3.7 GHz çalışır diğer çekirdekleri 3.5 GHz gibi değerlerde kalır.
yabancı forumlarda yapılabildiğini gördüm fakat nasıl yapıldığı söylenmiyor.

Turbo Boost; işlemci yüke girdiğinde devreye girer. Ve yükten kurtulunca tekrar frekans düşürüyor.

Bu dediğiniz OC'ye giriyor ve anakart-işlemciniz buna uygun değil maalesef.
işlemci alsak kurtaramıyoruz anakartta lazım direk sistem sistemi satayım kurtulayım ya :d

Mümkün bazı anakartlarda mesela msi gaming anakartta gaming app diye bir uygulama var bu sayede işlemcinin frekansını turboya sabitleyebilirsin.Benim i5 4590 işlemci şu an öyle.
cpu oc.png

k serisi bir işlemci alsam h81 anakartımda overclock yapabilir miyim?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı