i5-4590 sisteme yükseltme önerileri

Yer
Ankara
İnceden PC toplayacağım, artık elime düzenli para geçiyor. Ay ay parça parça 2. el, 0 alacağım.
Şimdi elimde olanlar:
i5 4590.
12 GB RAM.
SSD ve HDD yeterli duzeyde var.
H81 m
300W PSU'lu kasa.

Şu an muhtemelen ilk alacağım parça kasa+PSU olacak.
750W bronz + Dark mid Tower (Mid Tower olunca ne oluyor?) kasa 1300 civarina anlaştım sayılır. (PSU'yu nasıl test ederim? )
Bundan sonra RX 6600 (4.500 civarına var, kovalayınca 3500'a kadar bulunabiliyormuş.) alacağım.

Muhtemelen maliyet 5 bin lira olacak kasa +PSU+ ekran kartı. Zamanla gerisini de toplarım.
Sizce saçma olan, şunu yapma bunu yap dediğiniz bir şey var mı?

İnceden PC toplayacağım, artık elime düzenli para geçiyor. Ay ay parça parça 2. el, 0 alacağım.
Şimdi elimde olanlar:
i5 4590.
12 GB RAM.
H81 m
300W PSU'lu kasa.

750W bronz + Dark mid Tower (mid Tower olunca ne oluyor?) kasa 1300 civarina anlaştım sayılır. (PSU'yu nasıl test ederim? )
Bundan sonra RX 6600 (4.500 civarına var, kovalayınca 3500'a kadar bulunabiliyormuş.) Alacağım.

Muhtemelen maliyet 5 bin lira olacak kasa +PSU+ ekran kartı. Zamanla gerisini de toplarım.

Bu işlemciye o ekran kartı olmaz darboğaz makinesi demen daha doğru olur.

Şimdi elimde olanlar:
i5 4590.
12 GB RAM.
H81 m
300W PSU'lu kasa.

750W bronz + Dark mid Tower (mid Tower olunca ne oluyor?) kasa 1300 civarina anlaştım sayılır. (PSU'yu nasıl test ederim? )
Bundan sonra RX 6600 (4.500 civarına var, kovalayınca 3500'a kadar bulunabiliyormuş.) Alacağım.

Hepsini sat kendin topla baştan.

Bu işlemciye o ekran kartı olmaz darboğaz makinesi demen daha doğru olur.

Hepsini sat kendin topla baştan.

Darboğaz çalışması sisteme zarar verir mi?
O da olur hocam bir gün şu an zor.

İşlemcinizle beraber RX 6600'ün darboğaz yapabileceğini düşünüyorum. Güncel bir sokete geçme vaktiniz geldi gibi.

Yapacak hocam farkındayım. Ama tek seferde daha güncel bir sokete geçmek beni biraz zorlar.

Şimdi elimde olanlar:
i5 4590.
12 GB RAM.
H81 m
300W PSU'lu kasa.

750W bronz + Dark mid Tower (Mid Tower olunca ne oluyor?) kasa 1300 civarina anlaştım sayılır. (PSU'yu nasıl test ederim? )
Bundan sonra RX 6600 (4.500 civarına var, kovalayınca 3500'a kadar bulunabiliyormuş.) alacağım.

İlk anakart, işlemci ve RAM'den başlasanız iyi olur. Tabi şuan ekran kartınız yok sanırsam oyüzden kullanamayacaksınız, zaten şuanki sisteminiz pek işe yarar değil. Tüm bileşenleri alınca komple satarsınız eskiyi.

En azından 5K bile olsa elinde diğer parçaları da satsan en az 8K eder 8kya ikinci el yeni nesil zorlasan toplarsın bence öyle yap.

Zor be hocam.

İlk anakart, işlemci ve RAM'den başlasanız iyi olur. Tabii şu an ekran kartınız yok sanırsam o yüzden kullanamayacaksınız, zaten şu anki sisteminiz pek işe yarar değil. Tüm bileşenleri alınca komple satarsınız eskiyi.

Kullanılır hocam onboard olursa.

Darboğaz çalışması sisteme zarar vermez fakat oyunlarda aşırı fazla drop yersin.

Hocam şunu RX 580 kıvamında kullanamıyor muyuz ya 😅. İşlemci alınca geri RX6600'e çeksek.

Zor be hocam.

Kullanılır hocam onboard olursa.

Hocam şunu RX 580 kıvamında kullanamıyor muyuz ya 😅. İşlemci alınca geri RX6600'e çeksek.
Hocam AMD için sadece "G" isimli işlemcilerde Onboard var. O işlemcilerde gereksiz ve pahalılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı