i5 4590 ve GTX 780 sistem upgrade

RAM' den kaynaklanıyor çünkü ilerleyen dakikalarda RAM kullanımı artacak harita yüklemelerinden dolayı. 16 GB' a yülseltirseniz sorununuz çözülmüş olacaktır. İşlemci kullanımı %100' e yakın ama darboğaz yok. GPU kullanımı tamamen %100 değil. Önce RAM' i artırın. Eğer performans artışı sizi tatmin etmezse skylake bir sisteme geçin. Ama bence Zen işlemcileri bekleyin. Çok fazla kalmadı zaten çıkmalarına. Ama illa ki şimdi değiştirmek istiyorum derseniz ve 2.000 TL' yı illa kullanmak istiyorsanız (Gelecekte ekran kartı upgradesi yaparken tekrar işlemciyi değiştirmenize gerek olacağını düşünmüyorum ) :
-Intel core i7 6700 işlemci
-Gigabyte H170 Gaming 3 anakart
-Kıngston 2x8GB DDR4 2133 MHz RAM
Topladığımız siteye bağlı olarak da kalan para ile SSD alabilirsiniz
Hatta elinizdeki işlemci anakart ve RAM' leri satarsanız OC için uygun bir sistem de toplayabiliriz

Anladım peki şuanki anakartım DDR3 3200mhz alacağim ramler DDR4 3200 mhzlik mi olmalı? Ram alırken ddr ına veya mhzlikdeki farklılıklar sorun oluşturur mu ? ( Mevcut ramlerden kurtulucam )

İşlemciyi 1-2 yıl sonra değiştirmek isteyebilirsiniz. GTX 780 daha idare edecek yılları var. 8 GB RAM daha takmanız yararlı olacaktır.

Ufak bir video çekimi yaptım yaşadığım sorun ile ilgili.
Link:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ram seçerken bu sayfadan hangisini tercih etmeliyim ?

PC - Bellekler - Vatan Bilgisayar

Anladım peki şuanki anakartım DDR3 3200mhz alacağim ramler DDR4 3200 mhzlik mi olmalı? Ram alırken ddr ına veya mhzlikdeki farklılıklar sorun oluşturur mu ? ( Mevcut ramlerden kurtulucam )

RAM frekansının oyun performansına yaptığı etki yok denecek kadar az. Oyun için yüksek frekanslı bellek kullanmak, i7 6700K yanına R7 240 alıp oyunları ultrada oynamasını beklemek gibi bir şey. Mevcut sisteminizle DDR3 RAM kullanabilirsiniz. DDR4 kullanmak istiyorsanız skyalke sisteme geçin ki bence gerekli değil. Zen işlemcileri bekleyin

Sisteminizde ki bütün bellekler aynı marka ve model olmalıdır. Frekans değerleri, CL değerleri, bellek miktarı...
Sistemimizdeki mevcut bellekleri internet üzerinden aratın. Eğer bulamazsanız yeni bellek alın Bulamazsanız sistemimizdeki bellekleri çıkararak "Kıngston 2x8GB DDR3 1600 MHz RAM" alıp takabilirsiniz

Araştırma yaptım ram fiyatlarına farkettimki mevcut olan ramlerınden bulamadım. Yeni bir 8x2 16 gb ram alırsamda sanki çöpe atacagım para olacak.
Ayrıca işlemcinin o lanet stok fan sesinden sıkıldıgıım ıcın değiştirdim aynı zamanda kasadan tiksindiğim için yeni güzel bir kasa aldım.

Cooler Master Master Case 5 Pro
Akasa Venom A20

Şimdi MSI GTX 1070 8GB almak istiyorum sizce işlemci yada anakartı değiştirmeli miyim ?

Hayır i5 4590 o ekran kartı için yeterli bir işlemci

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…