Geçtiğimiz günlerde H1Z1 KOTK'ta fiyatı 800$ ila 1100$ arası değişen bir item düşürdüm. Trade ban'ı kalktığında satmayı düşünüyorum ve buradan gelecek para ile mevcut parçalarım üzerinden bir yükseltme yapmayı planlıyorum.
Mevcut sistemim şu şekilde. Genel olarak hala güzel performans aldığım bir sistem ancak CPU ağırlıklı oyunlarda düşüşler yaşatmaya başladı. Yer yer bottleneck yapıyor
Kafamda GTX 1060 ila i5 6600K var. Kasamdaki mevcut PSU bu zamana kadar sıkıntı çıkartmadı. Alırken bayağı tereddütte kalmıştım daha kaliteli PSU kullan diyenler, bu kasadaki PSU belirsiz diyen çok oldu ancak kötü çıkmadı. Monitörü 144Hz'e yükseltebilirim, bunu ilerleyen aylarda yapmayı düşünüyorum. Şimdilik anakart, CPU, ekran kartı, RAM ve gerekliyse PSU yükseltmeye gitmeyi planlıyorum. Kalan parçalarımı da satacağım
Ne önerirsiniz? 200$ kadar bir miktarı oyun içine saklayıp trade yapmayı düşünüyorum bu arada. Eğer 700$ yetecekse bu iki ana güncelleştirme ve anakarta benim için çok daha iyi olur. Öncelikli tercihim 700$ civarına kapamak bu işi. Şimdiden teşekkürler.
Bence monitör ve ekipmanlar dışında hepsini sat ve daha iyi bir bütçeyle sistem topla. Artık i5 6600k olmaz RYZEN işlemci ve RX 580 ile çok iyi bir bilgisayar toplayabilirsin.
"Bottleneck" değil darboğaz. Türkçe konuşalım lütfen. Ekran kartı, anakart, işlemci ve RAM alabilirsiniz ama güç kaynağı yeterli mi şüpheliyim. Önerim RX 580 8GB veya GTX 1060 6GB+R5 1500+Asus Prime A320M-K+Gskill 8GB RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz RAM. Güç kaynağı 12V kanalından kaç W veriyor? Ayrıca ben İ5 4590'ın güçlü bir işlemci olduğunu düşünüyorum. Nasıl darboğaz yapıyor acaba?