i5 4590 ve R9 280X sisteme yükseltme

Burak Irmak

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, mevcut sistemimin üzerinde birkaç değişikliğe eğer mümkünse yükseltmeye gitmek istiyorum ama bu yükseltmeyi ekstra bütçelere çıkarmak çok işime gelmiyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sistem:
Anakart: Asus H81M-C
Ekran Kartı: Sapphire R9-280X Tri-X
İşlemci: İntel İ5 4590
Bellek: 8x2 Ddr3 1600 mhz Hyperx Savage
Hdd: 1 Tb Western Digital Caviar Blue 7200 Rpm 64 mb
Kasa: Everest Rampage Peak7 650w.(Biliyorum berbat bir kasa özellike soğutması. )

Ekran kartım ve işlemcim yük altında 75-77 dereceyi görüyor ve kasanın üzerine elimi bile koyamıyorum. Kasa anlamında tavsiyeleriniz benim için çok önemli olmakla beraber, işlemci, ekran kartı, anakart ve gerekirse SSD anlamında bütçeyi aşırıya kaçırmadan yükseltme yapmak benim için daha uygun olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende sistemi gayet uygun buldum. Değiştirmek çok gereksiz olacak. Ekran kartı biraz geri kalmış onu güncelleme yapabilirsin ancak işlemci gayet performanslı bir işlemci. Kaldı ki ısınması termal macundan veya fanından olabilir. Isınmasıyla pek bilinmez çünkü i5 4590.

Bende sistemi gayet uygun buldum. Değiştirmek çok gereksiz olacak. Ekran kartı biraz geri kalmış onu güncelleme yapabilirsin ancak işlemci gayet performanslı bir işlemci. Kaldı ki ısınması termal macundan veya fanından olabilir. Isınmasıyla pek bilinmez çünkü i5 4590.

2 senedir termal macununu değiştirmedim, birde kasa sağolsun soğutması da hava akımı da güç kaynağıda berbat.

Macun yenile bakım yap baktın sıcaklıkta ciddi azalma yok o zaman kasayı yenilersin. Şu an kasa yenilemek ikinci plandadır. PSU başta almakla hata etmişsin fakat uzun süre sorunsuz kullanman şans, yine de işini sağlama almayı düşünüyorsan değiştirebilirsin.

Bakımını yaptım geçenlerde, sadece termal macun sürmedim, ilk temizlediğim zaman biraz etkisi olmuştu gibi gibi ama çok da tatminkar değilim kasadan açıkçası 2 tane fanı var bir tanesi neredeyse dönmüyor bile, güç kaynağını ayrı almak lazımmış sonradan öğrendim, 2015 temmuz da almıştım kasayı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı