i5 4590 vs i5 6500 Sistem Seçimi

Suer

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar. Ben iki tane sistem toparladım ve hangisini alsam karar veremiyorum, bunun için sizlerden yardım istiyorum. Şimdiden hepinize yardımlar ve fikirleriniz teşekkür ederim.

Sizce DDR4 sistem mi toparlamalıyım yoksa ''DDR4 o kadar da gerekli değil şu an DDR3'lü sistemde seni götürür.'' mü dersiniz açıkçası merak ediyorum. Önümüzdeki 4-5 yıl boyunca kafamı rahat ettirebileceğim, rahat oyun oynayabileceğim bir sistem istiyorum. O.C işleriyle uğraşmayı da sevmediğim için işlemciyi K'lı seçmedim. Buyurun fotoğraflar aşağıdadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
4-5 yıl kullanacaksanız skylake ve ddr4 daha iyi olur. Ayrıca o.c yapmıyacaksanız z değil h serisi bir ankart seçmenizi öneririm.

DDR4 öneririm. Anakart daha ucuz modeller seçilebilir. Zaten Z serisini seçmen o işlemciye yanlış olmuş.

Arkadaşlar kusura bakmayın ceza aldığımdan dolayı cevap veremedim konuya, anakart konusunda MSI marka kullanmak istemiyorum onun yerine sistemi bu hale getirdim anakartı tekrar Asus marka kullandım ama merak ettiğim taraf şu RAM'ler 2400 MHz, anakart 2133 MHz bu sorun oluşturur mu? Bir de Skylake işlemcilerde soğutucu yokmuş diyorlar eğer öyleyse soğutucu önerisi yapabilir misiniz uygun bir fiyata? Konuya ek olarak yeni bir sistem daha ekledim bunda ki anakart MSI marka RAM'ı tek single yaptım single RAM ne kadar sağlam olur bilmiyorum MHz eşit olsun diye bunu yaptım bunun hakkında da yorum yaparsanız. Kesin olarak sipariş vereceğim çünkü akşam.

Dosya Ekleri

• Sistem.png
    37,6 KB · Görüntüleme: 270
  • sistem 2.png
    43,6 KB · Görüntüleme: 245
Son düzenleme:
K ibaresi olmayan skylake işlemcilerde stok fan çıkıyor. Msi marka anakart seçmemin sebebi military class bileşenler olması. Ramleri fazla mhz alınca bir sorun çıkmaz sadece biraz daha pahalı oluyorlar. Tek 8gb ram ile 4×2 ramin farkı 4×2'nin biraz daha performanslı olması ancak bu performans ne kadar farkedilir onu bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2015-12-08-17-01-38.png
    46,7 KB · Görüntüleme: 259

O zaman ekte bulunan sistemlerden 1. fotoğrafta ki sisteme R9 390 ekleyip satın alsam pek bir sorun çıkmaz.

Sorun çıkmaz ama bütçeni 3300 olarak sayarsam bütçeni aşabilir.

Biraz aştığının farkındayım doların da düşmesini bekleyeceğim o şekilde 3.500 TL 3600 TL'ye düşerse ki düşecek büyük ihtimal, alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…