Merhaba arkadaşlar ben İntel HD Graphics (Core i5) ekran kartıma overclock yapmayı istiyorum. Çünkü oyunlarda çok kasıyor da. Yardımlarınızı bekliyorum.
Ben kendi laptopuma 4 aydır overclock yapıyorum hiç bir şey olmadı dikkat edilecek 3 nokta var; 1.si Isı değeri kontrol ederek over clock yapılmalıdır benim laptop 60'ı geçmiyordu soğutucu aldım 55'e düştü bense ısı ağır yükte 70-75'e kadar çıkardım en az 5 FPS fark gördüm.
2.si ise yavaş yavaş kademe kademe over clock yapmak eğer 1 kerede yükseltirsen ekran kartın yanar bide fazla zorlamicaksın.
3.sü ise tüm sorumluluk sana ayittir ben yaptım ama senin durumunu tam bilmiyorum.
İşlemciye entegre edilmiş onboard grafik yongalarına hız aşırtma yapmak gibi bir imkanın yok. HD Graphics ailesinde dahili bellekler bulunmadığı için RAM belleklerden takviye edilmektedir. Aşağıdaki rehber ile belleği artırabilirsin ancak onboard GPU olduktan sonra pek bir işe yaramayacaktır zaten.
Oyun oynama amaçlı bir leptop aldıysan zamanında yanlış yapmışsın, telafisi de yok.
İşlemciye entegre edilmiş onboard grafik yongalarına hız aşırtma yapmak gibi bir imkanın yok. HD Graphics ailesinde dahili bellekler bulunmadığı için RAM belleklerden takviye edilmektedir. Aşağıdaki rehber ile belleği artırabilirsin ancak onboard GPU olduktan sonra pek bir işe yaramayacaktır zaten.
Oyun oynama amaçlı bir leptop aldıysan zamanında yanlış yapmışsın, telafisi de yok.
merhaba ben bu videodaki işlemleri yapmak için biosa girdim fakat bende o biostaki gibi ayrıntılı ayarlar yoktu advanced modunda.PC nin bilinin biterken bip sesini çıkarıp çıkarmaması ile ilgili ayarlar mevcuttu bir de onun gibi 3-4 ayar daha.Ne yapmam gerekiyor?