i5-4670 işlemci yükseltme

muzaffer222

Hectopat
Daha fazla  
Hazirana doğru işlemcimi anakartımı değiştirmeyi planlıyorum. Şu anda kullandığım işlemci İ5 4670, ekran kartım GTX 1070, monitörüm Full HD 60hz. Genellikle oyun oynuyorum ve render yapıyorum. 16 GB RAM'e sahibim ve RAM'ler DDR3 uyumludur. Anakart aynı şekilde biraz eski DDR3 anakartım. Sizce anakartım yeterlimi bir kaç sene daha beklemeli miyim ? Yoksa yeni işlemci, anakart ve ram almak zorunda mıyım? Fazla masrafada girmek istemiyorum, 1500 TL verebilirim en fazla. Eğer gerekirse birazcık daha para biriktirebilirim.

Bana tavsiyeleriniz nelerdir ? Parçalarımı değiştirmek yerine monitörü değiştirsem daha iyi olabilir mi ?

Yardım eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemini değiştirmene gerek yok.
Bence anakart işlemci RAM'i satarak 2500 lira ile R7 1700 işlemci B350 anakart ve 16 GB DDR4 sisteme güncellenebilir. Tabiki durduk yere sistemi değiştirmeye gerek yok hatta bende direk monitör alınması taraftarıyım fakat arkadaş sistem güncellemeyi düşünüyormuş :)

Güncelleyecekse dediğin gibi yapması en mantıklısı. Sistemi hala güçlü olduğu için boşuna masraf yapmasına gönlüm razı olmuyor, istersen dediğini yapabilir elbette. R7 1700 çok üst düzey bir model.

Sistem eğer 1-2 sene idare edebilicekse güncellemeyi düşünmüyorum. Yerine monitör alabilirim 2k 144hz bir monitör. Fakat sizin tavsiyelerinize göre almayı planlıyorum. Belkide hiçbirini almayıp Ps4 Pro alabilirim. Karar veremedim.

Bu arada sistem güncellemem gerekirse en ucuz nasıl bir şekilde güncelleyebilirim ? 2000 tl'yi geçmeden anakart işlemci ve 16 gb ram alabilirimiyim bu paraya ? Vatan'dan almayı planlıyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı