i5 4670 ve GTX 1050 Ti Darboğaz mi oluyor?

Mustafaxd

Centipat
Merhaba bilgisayarımda i5 4670 ve GTX 1050 Ti var bilgiseyarı 5 yıl önce almıştım ve birkaç yıl önce GTX 1050 Ti ile upgrade yaptım. Şimdi sorunum şu benim monitör 1280X720.
PUBG CS Bannerlord falan oynarken CPU kullanımı 70'lerde ekran kartı 40 45'lerde bunun sebebi monitörün çözünürlüğünün düşük olması mı yoksa başka bir sebep mi?

1280x720 çözünürlükte darboğaz olması normal. Nvidia Denetim Masası üzerinden DSR açarak veya özel çözünürlük tanımlayarak 1080p'de kullanın. Darboğaz yaşamazsınız.

CPU kullanımı yüksek olsa bile darboğaz olmaz. Önemli olan GPU kullanımının düşük olmaması.
Alakası yok, GPU kullanımı her zaman %99 seviyesinde çalışmaz, bu dediğine göre GPU bu kullanımı sergilemiyorsa her PC de darboğaz olur o zaman. Darboğaz demek için CPU kullanımın %100 seviyesinde olması gerekiyor, GPU kullanımının ise düşmesi gerekiyor.

Ben %99 seviyesinde çalışır diye bir şey demedim zaten. CPU kullanımı yüksek, GPU kullanımı %10-20 olursa darboğaz olur dedim. CPU kullanımı %70, GPU kullanımı %70-80 olursa darboğaz olmaz diyorum. GPU kullanımı oyundan oyuna ve çözünürlüğe göre değişir.

CPU kullanımı yüksek, GPU kullanımı %10-20 olursa darboğaz olur dedim. CPU kullanımı %70, GPU kullanımı %70-80 olursa darboğaz olmaz diyorum.
Aynen bu şekilde dediğin gibi doğru yorum bu olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…