i5 4670 ve H81M-Plus anakart sisteme RAM yükseltmesi

WizzerNigga

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar. Başlıkta belirttiğim gibi eski bir sistemim var 8 GB RAM kullanıyorum ama artık takılmalar donmalar çok olduğundan 16 yapmak istiyorum. Ana kartım ASUS H81m-Plus, i5 4670 işlemci, 650W 80Plus PSU ve RX 580 ekran kartı kullanıyorum. Görseldeki RAM bilgisayarıma uyumlu olur mu? Sorun yaşatır mı?

Screenshot_2022-03-04-21-09-56-638_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg

Evet hocam. Kullanabilirsiniz.

Sisteminizde SSD yoksa düşük boyutlu da olsa sistemi kurmanız için almanızı öneririm. Donmalar takılmaların önüne geçmeniz de yardımcı olacak. Uzun bir süre harddisk kullanan birisi olarak oyunlarda anlık donmaların çoğunu SSD aldıktan sonra harddisk'ten kaynaklandığını farkettim.

Bana kalırsa elden çıkarıp yeni nesile geç. 128 GB DDR3 RAM'li Xenon işlemcili makinede da takılmalar oluyordu. SSD, Quadro kart vb. olsa da birkaç nesil sonra nedense kasmaya başlıyor. Maddiyat sıkıntın bilemem ama sürekli eskiye yatırım yapmak masraflı oluyor.

Sisteminizde SSD yoksa düşük boyutlu da olsa sistemi kurmanız için almanızı öneririm. Donmalar takılmaların önüne geçmeniz de yardımcı olacak. Uzun bir süre hard disk kullanan birisi olarak oyunlarda anlık donmaların çoğunu SSD aldıktan sonra hard Disk'ten kaynaklandığını fark ettim.

Şu an sistemimde SSD yok 7 senedir Seagate 1TB HDD kullanıyorum. Önce SSD mi alsam sizce?

Bana kalırsa elden çıkarıp yeni nesile geç. 128 GB DDR3 RAM'li Xenon işlemcili makinede da takılmalar oluyordu. SSD, Quadro kart vb. olsa da birkaç nesil sonra nedense kasmaya başlıyor. Maddiyat sıkıntın bilemem ama sürekli eskiye yatırım yapmak masraflı oluyor.
Görüşünüz için teşekkür ederim ama maddi olarak yeni sistem toplamam zor hocam. Evlilik hazırlıkları var büyük harcamalarım olacak.
Mecburen alacaksın. Sonra şimdiye kadar almadığın için pişman olursun.
Evet onu alacağım kesinlikle şuan bile çok pişmanım vaktinde almadığım için...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı