i5 4670K ve Gtx770 Sistemde Oyun Sırasında Kapanma

fellhell

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.

PC kafayı yedi, sürekli oyun oynarken kapanıyor. Vatan Bilgisayar'dan toplama kasa. Gittim verdim teknik servise, 15 gün kaldı sonra geri geldi yine aynı sorun. Her şeyi düşündüm, ne olabilir, neden kaynaklanabilir falan filan.

Ekran kartı : Nvidia GTX 770 GDDR5 2GB

İşlemci : Intel Core İ5 4670K

Anakart : Asus Z87 O.C

Evet arkadaşlar, eklemek istediğim bir şey var. Bu anakart hız aşırtması yapılmış şekilde geldi OEM ürünlerle toplandığı için, bende araştırdım, sürekli bakım yapılması ve ortamın sürekli havalandırılması gerekiyormuş. Acaba bu yüzden mi kapanıyor? Bu hız aşırtmasını eski haline nasıl döndürebilirim ve bunun bir dezavantajı var mıdır? Varsa ne derecedir?

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. İnanılmaz zor durumdayım, iyice doldum taştım. Yaklaşık 3.800 TL civarı bir fiyata aldım bu sorunlardan kurtulmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence Ekran kartın yeteri kadar soğutulmuyordur. Elinizde fazladan fan varsa ekran kartını görecek şekilde çalıştırıp oyun oynamayı deneyiniz. Sorun devam ederse en azından ekran kartı seçeneğini eleriz. Her ihtimali göz önünde bulundurmak lazım.

Ekran kartının altında 2 tane, kasanın üstünde 1 tane, arkasında 1 tane ve işlemcide 1 tane fan olmak üzere toplam 5 tane fan var. 2'si gayet büyük.

Dediğim gibi her ekran kartı kusursuz diye bir şey yoktur. Sonuçta kul yapımı. Dediğim gibi ekran kartınızı biliyorum kendini soğutmama olasılığı her ne kadar düşük ihtimal olsa da denemekte fayda var diye düşünüyorum.

Oyun içinde sıcaklıklara bakıp bize yazarmısınız.

İşlemci: 43 °C
Anakart: 34 °C
Ekran kartı: 31 °C
HDD: 28 °C

Sıcaklık dereceleri gayet normal. Bence sorun ısınmada değil. Virüs bulaşmış olabilir mi? Bir format atabiliyorsan at.

Evet, oyun açıkken ki sıcaklıklar. Virüs olabilir belki, Speccy ile baktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…