i5 4670K ve MSI GTX 970 tabanlı Mını ITX sistem toplama

Makaleler
7
Daha fazla  
Merhaba, şu günlerde siparişini verdiğim ancak halen kafamda soru işaretleri olmasından dolayı bazı bileşenlerini beklemeye aldığım bir sistem var kafamda, özellikle size sormak istediğim, gereksiz pahalı olduğunu düşündüğünüz ve yerine performansta düşme olmayacak şekilde önerebileceğiniz bileşenler var mıdır?

• Corsair Obsidian 250D kasa
  • MSI Z97I Gaming AC anakart
  • İntel i5 4670K işlemci
  • Corsair Vengeance LP 1600 Mhz 2x4GB ram
  • MSI GTX 970 ekran kartı
  • Samsung 840 Pro 256 GB SSD
  • WD Caviar Blue 1TB HDD
  • Corsair RM750 PSU
  • AOC i2369v monitör

Dediğim gibi siparişleri beklemeye aldığım için adamlara da mahçup olmak istemiyorum, acil yardımlarınızı bekliyorum.
Bu arada kasa içinde azami 14cm CPU soğutucu kullanabiliyorum, önerebileceğiniz soğutucu olursa çok sevinirim, şimdiden çok teşekkür ederim..

Son düzenleyen: Moderatör:
"Ceza"mız kalktığına göre artık bir şeyler yazabilirim.

Öncelikle sitemimi dile getirmek istiyorum. Bismillah daha yeni üyelik açmışız, ilk mesajımızı yazmışız ki mesajımızda da işimizin acele olduğunu belirtmişiz, ama öyleyken vay efendim sen başlıkta nasıl "acil yardım" yazarsın diyerek 2 gün yetki kısıtlamasına gidilmiş. El-insaf, bari kibarca uyarın, deyin ki niye forum kurallarımızı okumadınız, bunları başlığa yazmayın deyin, biz de efendi gibi özür dileyelim. Bu forum ne için var, insanların ihtiyaçlarına yapılabildiğince cevap verip yardımcı olmak için değil mi? Başka bir yerde de yardım alamadığım için belki de cebimden birkaç yüz lira daha fazla para çıktı bu iki günlük süreçte. Bu konuda moderatörlere, yine de genelleme yapmayalım, bu işi yapan kişiye ciddi olarak sitemim var, teessüf ederim.

İkincisi dün adamları daha fazla bekletmek istemediğim için ödemeyi yaparak malzemeleri aldım ancak işlemci, güç kaynağı ve ekran kartı halen depodan gelmediği için onları teslim alamadım. Birkaç güne kadar onlar da geldikten sonra sistemimi kuracağım ama halen işlemci soğutusu konusunda yardıma ihtiyacım var. Kasa içine azami 14cm boyunda soğutucu sığıyor.

Bir üçüncüsü de monitör konusunda olacak. Biliyorum forumdaki monitör tavsiyesi konusundaki başlıkları da okudum ancak kimisi eski tarihli, kimisinde önerilen monitörler çok pahalı. Monitör için ayırabileceğim bütçe 400 lira civarında. Bu konuda da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Monitörde en azından bir DVI/Display Port ve bir HDMI girişi olsa iyi olur diye düşünüyorum ama bilmiyorum siz ne dersiniz.

Şimdiden teşekkür ederim.

Sistem gayet iyi , işlemciye hemen overclock yapmayacaksanız soğutucuya bence şuan gerek yok. Stock soğutucu yeterli. İleride sıvı soğutma yada hyper 212evo yeterli olur. Monitör konusuna gelince Hdmi ve Dvi hiçbir farkı yok kendim test ettim hatta AOC i2369v monitörde dahili hoparlör yok sanırım hdmi gerekte yok.

Dahili hoparlör olmadığı için hdmi yerine dvi olayı mantıklı, hiç böyle düşünmemiştim..
Soğutucu olarak Evo 212 yi ben de istiyorum aslında ama boyu 16cm, bana azami 14mm gerekiyor ama dediğiniz gibi hemen O/C düşünüyorum, belki onu sonra almayı düşünebilirim..

Şu üç monitör hakkında yorumlarınız nedir?
AsusVN247H
AOC i2369V
Asus VS239HV

IPS panel görüntüleri mağazada çok hoşuma gitti doğrusu, 5ms tepkime süresinin çok da rahatsız edici olacağını sanmıyorum, yine de IPS olmayan LED panel daha düşük, mesela 1-2 ms tepkime süresi olan bir monitör mü seçmeliyim yoksa IPS panel oyunlar için sorun çıkarmaz der misiniz?

Mini ITX sistemde soğutucu olmadan içerisi fırın gibi olur. (En azından benim fikrim öyle)

Xigmatek Praeton öneririm.

Mini ITX sistemde soğutucu olmadan içerisi fırın gibi olur. (En azından benim fikrim öyle)
Haklı çıkacağınız konusunda endişe etmiyor değilim.
Xigmatek Praeton öneririm.
Küçük ve yorumlara bakınca da etkili bir soğutucu gibi görünüyor ama kasanın aerodinamisini göz önünde bulunduruyorum, kasa sadece öndeki büyük fandan hava alıyor ve sağ yandaki iki adet 12mm fan ile içerideki sıcak havayı dışarı atıyor. Şimdi Ekran kartını sol tarafa takmış olacağım, dolayısı ile ekran kartının fanları kasanın sağına doğru, yani hava tahliye fanlarına doğru üfleyecek, aynı doğrultuda işlemci soğutucusu da var, her ne kadar ekran kartının fanlarından çıkan hava doğrudan oraya ulaşmasa da genel olarak içerideki havanın akış yönü önden sağ yana doğru olacak. Bu nedenle işlemci soğutucusunun da yukarıdan aşağıya doğru değil de dik pozisyonda duran soğutuculardan biri olursa fan pozisyonunu ekran kartının olduğu kısımdan havayı alıp sağdaki tahliye fanlarına doğru üfleyecek şekilde ayarlayabilirsem daha optimal bir hava akışı sağlanabilir diye düşünüyorum. O nedenle Evo 212 tarzı ama boyu daha küçük bir soğutucu olursa içime daha çok sinecek.
Bu arada Xigmatek Praeton'un LGA 1150 desteği yok gibi görünüyor.

Bu arada şu monitörler hakkında fikirlerinizi bekliyorum. Tabi her türlü öneriye de açığım.

ASUS VN247H çok tercih edilen ve beğenilen bir monitör bütçe yetiyorsa kesinlikle almalısınız.

Hocam parçalar elinize ulaştığında tüm parçalar takılı şekilde kasanın fotoğrafını eklerseniz çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…