İ5 4670K ve Zotac GTX 970 Sıcaklık değerleri

neşelienginar

Kilopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Daha önce sizinle paylaştığım sisteme Akasa Venom Vodoo soğutucu aldım. Kasaya zar zor sığdırdım ve Ram' lerin resmen iki slotu kapandı. Kasanın Kapağı ile işlemci soğutucusu resmen yapıştı o nedenle kasayı yan çevirdim zemine yatay olarak kullanıyorum. Kasam Z5 ancak plus değil, kasanın yan kapağı kapalıyken sıcaklık değerleri işlemcinin 60 derece, ekran kartının da 63 derece falan. Yalnız kasanın kapağını açtığım zaman sıcaklık bir on derece düşüyor. Sanırım kasa seçimim çok yanlış oldu. Sitemim de İ5 4670K ve Zotac GTX 970 AMP Extreme Edition.

1417960344378-876587795.jpg
1417960656825500410175.jpg

Sıcaklık değerleri boştaki sıcaklıklar mı ? Ayrıca kasa kapağını açmanız hava sirkülasyonuna kötü yönde etki eder.
Hocam dediğim sıcaklıklar Watchdogs' u 2560*1440 çözünürlükte oynarken. Boşta işlemci ve ekran kartı 30 ve 40 arası.

Aynen fanları ters yakmış.
Ters takılan bir şey yok izlediğim videolarda böyle takılmıştı. Yalnız baktım sıcak hava kasanın içinde kalıyor, bu yüzden işlemci soğutucusunu tekrar söküp yönünü değiştirdim şimdi. Şuan tekrar Watchdogs sıcaklık değerlerine bakacağım.

Hocam sıcaklık değerleri şuan resimdeki gibi.
1418052327564-656111550.jpg

İşlemci soğutucusunun yönünü değiştirmeme rağmen pek bir şey değişmedi. :D

Sonuç itibari o işlemci Fanı oraya ters takılmıştı.:) Bu arada, Fanların ters takılması 20-30 derece fark ettirmiyor, en fazla 3-5 derece fark olur.
Hocam peki Youtube' da ben mi yanlış gördüm acaba? :) Şaka bir yana hocam bu kış günleri bu sıcaklıklar normal mi? Fazladan fan alsam iyi mi yapmış olurum, yoksa böyle kalsın mı? :)

Boşta 30-40 yükte de 50-65 normal. Bu arada, aslında kış olması da çok önemli değil açıkçası, önemli olan oda sıcaklığı yani sistemin bulunduğu oda, eğer oda sıcaklığı 20-30 derecelerde ise bu sıcaklıklar çok normal.

Youtube videoları her zaman bize doğruları yansıtmıyor, sonuçta o videoları paylaşan da senin benim gibi insanlar.:)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı