Evet arkadaşlar, işlemcim i5 4690 4 çekirdek normalde ama baktığım zaman 3 çekirdek kullanımı olduğunu gördüm. 4 olarak göstermiyor. Nedeni nedir ve nasıl 4. çekirdeği açıyoruz veya açabiliyor muyuz? Yardımlarınızı bekliyorum.
Eğer BIOS üzerinden baktığında 4 çekirdek gözüküyorsa Windows'ta sorun vardır. Onun için kullanılan çekirdek sayısını ayarladığın bir menü vardı ben nerede olduğunu hatırlamıyorum ama eminim internette bulabilirsin. Eğer BIOS üzerinden de aynı şekilde gözüküyorsa enable all cores seçeneğinin açık olduğundan emin ol yada en kolayı ayarları sıfırla.
BİOS üzerinden düzeltmeniz gerekiyor. Anakart modelinizi belirtmemişsiniz ancak O.C. ile ilgili ayarların bulunduğu kısımda bulabilirsiniz. İsmi "Cpu Active Core Controll" olması lazım.
Kardeşim başlat' menüsüne geliyorsun oraya çalıştır yazıyorsun çalıştır'a msconfig yazıyorsun ondan sonra sistem yapılandırması geliyor seceneklerden önyüklemeye' tıklıyorsun ondan sonra gelişmiş seçenekler diyorsun işlemci sayısı kutusu var ordan ayarlayabiliyorsun.